петак, 1. јун 2007.

IT WAS 40 YEARS AGO TODAY!

Na današnji dan, pre 40 godina objavljen je po mnogima najbolji i najuticajniji album svih vremena, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. U međuvremenu mnogo toga se dogodilo, dvojica članova benda više nisu među živima, uz svaku novu atrakciju novinari su lepili odrednicu "novi Beatlesi"...ali nikada se više nije pojavio bend koji bi mogao čak i da im priđe. John, Paul, George i Ringo su snimili toliko dobrih pesama, izvršili toliki uticaj na pop kulturu i toliko izmenili lice rok muzike da često izgleda nemoguće da je 98% tog posla obavio dvojac Lennon-McCartney.

U to ime, živeli!

p.s. odlican tekst na blogu Duleta Nedeljkovica na B92: http://blog.b92.net/blog/7902

7 коментара:

Анониман је рекао...

...da to su oni...nema im ravnih:)

bezsecera је рекао...

video sam kod Dula da si njihov sto posto ali..... ima i boljih

Ivan Bevc је рекао...

Sugarless, po meni nema...daleko od toga da sam u fazonu kako je nekada sve bilo super, sada je sve loše...samo treba biti realan i reći da nema benda koji može da im parira u broju dobrih pesama i revolucionarnom uticaju na muziku.

Magrit је рекао...

Mali offtopic, ali bas mi je drago da si otvorio blog, pa sad mozemo i ovdje da citamo sta si jos dobro napisao :)

Ivan Bevc је рекао...

Hvala Magrit, dobrodošla.

Анониман је рекао...

Oni nisu bili samo grupa, vec sa sobom nose citavu zivotnu filozofiju i to je sjajno. Treba citati unutar pesama i videti dela. To je ono sto ih definise, a ne bih rekla da im nem a ravnih, iz prostog razloga sto su neke stvari neuporedive.

bezsecera је рекао...

mali trolcic
gde mogu da skinem "Letu Stuke" ali ne samo Minimalizam ako imas link zahvalan do.....