недеља, 9. септембар 2007.

LENJA NEDELJA

Nešto me je uhvatio lenji nedeljni talas, obuzeo me i umetljivao. Valjda 8 i po sati stajanja na vlažnom kalemegdanskom vazduhu ima svoju cenu....izveštaj sledi sutra, a u međuvremenu evo par tekstova u odbranu normalnosti, u prvom Teofil lepo skenira ovdašnju čestu pojavu međusobne ljubavi levih i desnih ekstremista, a u drugom Ljuba Živkov, verovatno najduhovitiji čovek koji hoda, vozi, svira i piše u ovoj zemlji baca pogled u Retrovizor.

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=511093
http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2007&mm=09&nav_id=261770

A onima kojima još uvek nije jasno da se nećemo plasirati na evropsko prvenstvo u fudbalu bolje je da pročitaju današnji Gorčinov tekst iz Blica:
http://www.blic.co.yu/blickomentar.php?id=651
Dodaću samo da, pošto smo skloni ponavljanju istih grešaka i bruka, samo sa sve kraćim periodima između, sve miriše na neku tešku katastrofu u Portugaliji, skloni smo primanju šestice, a Maniš, Ronaldo, Deko i ostali treba samo da nas načnu na vreme...

Jedan je Novak Đoković, da smo prava zemlja on bi za života dobio spomenik, a ne Velja Ilić. "U Srbiji prilike su takve, slave babe preziru junake" napisao je jedan naš veliki pisac pre stotinak godina. Lepo je videti da smo bar u gluposti dosledni.

35 коментара:

Unknown је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Анониман је рекао...

Novak je dobio i dobija najvece pocasti. Sigurno je da ce dobiti spomenik i ulice, dogovor je vec napraveljn da Djokovici otvore Akademiju u Srbiji, planovi su za ATP turnir, a i ceo je TS Srbije u vrednim i sposobnim rukama porodice Djokovic. Ne znam sta vise drzava treba da im da.
Ne da to nije dobar potez - dobar je, ali sta vise dezurni pljuvaci uzimaju Noleta u usta. Sa njim je sve kako treba.

Ivan Bevc је рекао...

Daj mani me te demagogije o divnoj drzavi koja cini sve, ajde da se kladimo da ce ATP turnir da saceka dosta godina, jebiga, Kosovo je primarni problem.

Ceo TS Srbije je u rukama Djokovica? Nesto nisam cuo takve informacije, ali ti mozda znas vise.

Drzava ne treba nista da im da, njima sada vise nista ne treba, bolje da se okrene novim Djokovicima ciji roditelji nemaju uslova da finansiraju napredak svoje dece, a niko ne brine o njima...nece Nole, Ana i Jelena trajati decenijama, a ko ce ih zameniti?

Анониман је рекао...

ATP ce naravno da cega nekoliko godina, jer se samo kalendar pravi pet godina unapred. To su osnovne stvari.
Da, TS jeste potpuno predat Djokovicima, nedavno su doveli selektora po svom izboru, Pilica za savetnika, i rezultat toga je dace Nole da igra i dubl. Malo se informisi. Za akademniju je postigntu sporazum, mislim da je i zemljiste odredjeno. Nole je dobio diplomatski pasos, sponzorske ugovore svih najjacih firmi u Srbiji, medijski prostor, tretman u minustarstvu i od strane najvisih drzavnih institucija (predsednik drzave i premijer koji mu salju telegrame u svakoj prigodnoj prilici) i nema toga sto mu drzava nece dati. To su cinjenice.
Sto se tice naslednika, eno mala Jovanovski razbija na juniorskim GS-ima, a stizu i dva mladja Djokovica. Zivimo u vremenu najvecih uspeha srpskog sporta. Privikni se na to.

Unknown је рекао...

Kontam da Đokoviću od države ne treba ništa. Čini mi se da mu je u Utisku nedelje bilo upućeno pitanj, nešto kao, da li si ponosan na Srbiju, a faca je odgovorila: "Srbija treba da bude ponosna na mene".

Najveći sportski uspeh pored Đokovića ove godine je i majmunisanje Saše Ćurčića. Još jedan koncept Zveze Granda.

Ivan Bevc је рекао...

U kom vremenu živimo majstore? Najvećih uspeha srpskog sporta? Možda ako porediš ovo sada sa poslednjim godinama u kojima je srpska država egzistirala, dakle 1917-18..

Ajde da pitam ovako: ako se ATP čeka nekoliko godina zašto smo tek sada aplicirali? I pre 3-4 godine je bilo jasno da su Novak, Janko, Jelena i Ana svetska klasa u nastajanju, a već tada je Zimonjić bio odličan dubl igrač.
Ili ovako: zašto tada nisu dobili sve ovo čime ih sada obaspipaju, Jelena se umalo nije povukla pre godinu i po dana jer je jedva sastavljala kraj sa krajem.
Ili: zašto samo Novak, zašto ne zalegnemo i za Janka kome nedostaje dobar trener da uđe među prvih 20 do kraja godine.

Nema toga što mu država neće dati SADA kada već ima sve i kada je lepo slikati se sa njim. Detalj sa telegramima ti je posebno efektan.

U bazičnim sportovima ne postojimo, fudbal i košarka su nam potpuno propali, odbojka se muči da održi kakav takav nivo ali ako su Boškan i Grbić još uvek neophodni jasno je da nešto ne valja, jedino vaterpolo izgleda kao da ima kakvu takvu perspektivu ali ćemo za 2-3 godine platiti ceh očajno slabe domaće lige.

Juniorski sport je odraz talenta i predanog rada zaljubljenika, seniorski sport je odraz toga kako radi država. Ma koliko naši teniseri bili divni i krasni iza toga ne može da se sakrije baš sva beda naših sportskih saveza.

Анониман је рекао...

Dovoljno je pogledati rezultate ove sportske godine i zakljuciti da je to jedna od najuspesnijih, a mozda i najuspesnija u istoriji sporta u Srbiji.
U tenisu (koji sam vredi vise od odbojke, vaterpola i rukometa zajedno) smo na nezapamcenim visinama, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji, i u dublovima. Samo to je neverovatan uspeh.
U atletici imamo takmicare na nivou koji nije nista nizi od najvecih dometa srpskog sporta.
U plivanju smo bolji i uspesniji nego ikada, nesto slicno kao i u tenisu, samo na nizem nivou.
U veslanju isto maestralno, nikad bolje.
U boksu konacno imamo osvajace medalja i titula u profesionalnoj konkurenciji, nivo nedostignut jos od vremena brace Kacar.
U vaterpolu na jednakom nivou kao i proteklih godina, odbojka isto, cak i malo bolje.
Pad je zabelezen u seniorskoj kosarci i fudbalu, iako u juniorskim kategorijama u oba sporta imamo rezultate kakve nismo imali u citavoj istoriji.
Kada se sve to stavi na papir - cinjenica je ono sto govorim. Zivimo u vremenu najvecih uspeha srpskog sporta. E sad, sto je nako navikao samo na kosarku, rukomet i fudbal, i to je sve sto zna, to je drugi problem. Srbija belezi nezapamcen rast i razvoj u individualnim sportovima, i to je ono sto veseli. JEr, ovde su decenijama ubijani individualni sportovi, kao i svaki individualizam, na ustrb kolektivnih, sve u politicke svrhe. Jugoslavija, nema jaceg nego kad se mi svi Srbi, Slovenci, Hrvati, Bosanci i ostali udruzimo - e onda smo najjaci, vidis reprezentaciju, itd. Cak cujem i debilne izjave onog Micka (koji je valjda dotakao dno postojanja sa emisijom u kojoj zajebava ljude preko telefona a raja to gleda i smeje se, a sve na "urbanoj" televiziji.) o tome kako "mi sa ovih prostora imamo gen za kolektivne sportove". E, malo sutra. Imamo gen za sve zivo, a odlicni smo individualci. Ne, koelektiv, vec svako od nas pojedinacno. I to je ono sto svi jugonostalgicari tesko shvataju i jos teze mogu da progutaju. Ne, nije najbolje kad se udruzimo sa drugima, bolje nam je kad smo sami. Jaci smo individualno, i steta je unistavati te individualne sposobnosti zarad kvazi jedinstvenih kolektiva i visih ciljeva.

Анониман је рекао...

Ne znam da li treba uopste da ulazim u raspravu o tenisu, cini mi se da nisi uopste upoznat sa bilo cime u vezi sa tim sportom.
Napisao sam ti dosta u prethodnom postu, ako ti posle toga postavljas ovakva pitanja, cini mi se da je gubljenje vremena. Janku treba trener? Pre 3-4 godine aplicirali? Telegrami - znas li sta je sam Nole izjavio pre godinu i po, i da zato drzavni vrh obraca posebnu paznju. Jelena se umalo povukla??? Mislis na Anine probleme verovatno.
Uglavnom, bolje ti i dalje gledaj fucu i citaj Pancica. Mani se tenisa.

Ivan Bevc је рекао...

Mogu sa tobom da se složim jedino po pitanju toga da je dobro da konačno postižemo nešto u individualnim sportovima.

To koji sport vredi više nego svi ostali zajedno je tvoja individualna impresija verovatno merena novcem koji se tu vrti.

Kakav bre boks, kakva atletika, o čemu ti pričaš? Plivanje? Misliš da je uspeh jednog našeg amerikanca u stvari uspeh našeg sporta ili je to odraz dobrog rada u američkim klubovima?
Veslače smo uvek imali sjajne, ali ne znam zašto to spominješ kada to po tvom sistemu vrednosti verovatno vredi 10x manje od rukometa koji u odnosu na tenis ne vredi ništa.
Valjda je bitno samo ono u čemu smo dobri.

Da radimo dobro ne bi Nataša Janjić osvajala medalje za Mađarsku.

O informisanosti me nemoj prozivati kada nemaš pojma kroz šta je Jelena Janković prošla pre godinu i po dana kada je godinu započela sa 10tak uzastopnih poraza jer nije imala para za ozbiljnog trenera pa je htela da se povuče. Samo ju mentalna snaga naterala da stisne zube, napravi uspeh i dođe do novca. Tada je niko nije zvao, slao telegrame podrške niti nudio pomoć.

I budi malo pristojniji na kraju svog posta, zamisli da ja tebi sugerišem šta ti je činiti, ne bi ti bilo prijatno.

Анониман је рекао...

Nije stvar novca, vec konkurencije, gledanosti, uticaja...
Uspeh u tenisu je nesto s cime retko koja drzava moze da se podici. Znas li koliko je potrebno mladih talenata da ne prodje (u bilo kojoj drzavi na svetu) da bi se doslo do ovakvih uspeha??
Sto se tice boksa i plivanja, pa informisi se malo. Isto i za veslanje.
A da ne radimo dobro ne bi Cavic, Kuzmanovic, onaj Rus i onaj Amer uzimali srpsko drzavljanstvo i osvajali medanje za Srbiju. Janjicka je samo jedna a ovih je sve vise.

Ivan Bevc је рекао...

A sta cemo sa ovim mladim plivacem Lenđerom koji je morao da tuzi drzavu jer mu nije isplatila premije? Zar to nije bruka?

Nemci su odmah uskocili i ponudili sve uslove plus posao za majku.

http://www.danas.co.yu/20070807/
sport1.html#1

informacije su cudo.

Анониман је рекао...

Lendjerov slucaj i jeste za sud. Jednostavno, zakon nije jasan po pitanju medalja u juniorskoj konkurenciji i potrebno je tumacenje. Neka sud presudi, kao i u svakoj drugoj zemlji. Ne vidim sta je tu bruka, sudovi za to i postoje. Bolje je tako nego da neki drzavni cinovnik na svoj brk raspolaze drzavnim parama i deli premije naokolo. Ovo je dokaz funkcionisanja drzave, sistema kontrole a nadam se i sudstva. Tuzbe protiv drzave su dokaz razvijenosti sistema i demokratije.

Ivan Bevc је рекао...

To sto zakon nije jasan je greska i to pod hitno treba ispraviti.

Mislim da tuzba protiv drzave ne dokazuje nista. Presuda protiv drzave i sprovodjenje te presude dokazuju nesto i ja se nadam da ce ovaj decko svoju bitku dobiti sto pre. Ako u ovom slucaju sud bude radio kao u mnogim kada su nemarom ili losom namerom razvlacili slucajeve do besmisla i zastarivanja plasim se da ce Ivan svoju srecu potraziti negde drugde.

Анониман је рекао...

Pravicna i pravovremena presuda dokazuje nesto. Ne automatski presuda protiv drzave. Mozda Lendjer nije u pravu. Mozda kao junior nema pravo na premije. Na sudu je da presudi, bez emocija i patosa tako karakteristicnih za pisanije (O)Pancica.
A svako je krojac sopstvene srece. Ako momak zeli da postane Nemac, nista lakse od toga. Nije to nikakav kunst.

Анониман је рекао...

Sto se tice toga da tuzba protiv drzave ne znaci nista - probaj da zamislis slicnu situaciju u gomili zemalja u svetu, pa i u mnogim "mladim demokratijama"...
Ili jos bolje, pitaj one vajne spisatelje Brkovica i kompaniju ima li toga kod njih.

Анониман је рекао...

dragi ivane,

natasa janic je kajakasica. toliko.

Ivan Bevc је рекао...

Ima tuzbi, jos kako, svuda, ali, presuda je vec nesto drugo. Mislim da je nezavisno sudstvo nesto sto je uslov za funkcionisanje prave demokratije, a za sada, ni ovde ni u komsijskim zemljama to nije slucaj. Hrvatska je takodje primer kako se tesko napusta stari sistem partijskog presudjivanja.

Da momak zeli da postane Nemac on ne bi tuzio drzavu, to ti je valjda jasno, jednostavno bi digao ruke i uradio ono sto je lakse za njega. Ali on i pored svega zeli da ostane ovde i samo trazi ono sto mu pripada.

Ja sam mozda preostar kriticar i pesimista ali sta cu kada mi stvarnost svako malo daje za pravo.

Анониман је рекао...

"Nole, dobićeš sledeći put!"

Kada vas starije žene, odnosno gospodje u godinama upitaju: "Je li, kad igra onaj naš? Nole, kad igra?", onda vam je jasno da su se stvari u srpskom sportu promenile. Nekada smo ostajali budni zbog boksera Mate Parlova, košarkaša, vaterpolista, a sada danima Srbija ne spava zbog Novaka Djokovića! "Nolemanija" je zahvatila Srbiju! Ispravka - ne samo Srbiju, ceo svet!

Izgubio je Djoković od Rožea Federera u finalu US Opena 3:0, ali nije poražen. Prokockao je Djoković sedam set lopti - pet u prvom i dve u drugom setu. I "hladni" Federer je posle meča primetio: "Rezultat ne odražava pravi odnos snaga na terenu. Rezultat je, pošteno govoreći, brutalan za Novaka. On zaslužuje bolje od ovoga. Prevalio je fantastičan put, ne samo na ovom turniru već cele godine".

Kad su se rukovali, Federer mu je rekao: "Samo nastavi. Mislim da ćemo imati još puno bitaka".

Beogradska sportska štampa ne žali mnogo zbog poraza, a naslovi i suštine tekstova govore samo jedno: "Nole, dobićeš sledeći put!"

Štampa se posebno osvrće i na sastav lože u kojoj su sedeli tzv. "Noletovi navijači" - osim roditelja i Ruskinja Marija Šarapova, kao i glumac Robert de Niro.

Hrvatski mediji, koji takodje cene, pa može se reći i gotive Djokovića, ističu da je iskustvo pobedilo, ali i da je "mladi srpski as nekoliko puta bacao u konopce" Federera.

"Medjutim, u ključnim trenucima, a imao je sedam set lopti u prva dva seta, Djoku nije uspevao da zada i završni udarac. Rože Federer ne bi bio ono što je (po mnogima najbolji od najboljih svih vremena) da nije znao izaći iz tog lavirinta. Bilo bi pretenciozno sugerisati da je treći nosilac (Djoković) pobedio sam sebe, ali je činjenica da je u prvom setu imao 6-5 i 40:0. Dakle tri vezane set lopte, a zatim još dve i sve je to bilo malo da bi se Federer doveo u još veća iskušenja", ističe hrvatski portal Index.hr.

Taj hrvatski sajt ocenjuje da su samopouzdanje i servis Novaka Djokovića u poslednje vreme bili čvrsta platforma njegove igre. "Medjutim, ovog puta u trenucima kada je protivnik bi u knock downu, izdao ga je, posebno servis. Dvostrukom servis greškom izgubio je 12. gem i prednost breaka, a zatim u tie breaku sa dve dvostruke servis greške jednostavno poklonio Federeru set".

Hrvatski "Večernji list" podseća da je Djoković jedini teniser koji je pobedio Federera u poslednja tri meseca (ATP Montreal), ali se takav ishod u finalu US Opena, "uprkos odredjenoj indisponiranosti švajcarskog igrača, nije dao naslutiti".

AP izveštava o prvim momentima posle meča. "Otišao je sa terena sa istim pobedničkim osmehom, koji mu je malo pre toga skinuo Rože Federer. Poljubac od mame, veliki zagrljaj od tate. Ni na trenutak se na njegovom licu nije moglo pročitati da je propustio najbolju šansu u životu - jer imaće ih još mnogo. Gomila prijatelja i članova porodice grlila je Djokovića u prostoru namenjenim igračima posle meča. Uzvikivali su njegovo ime i slikali se s njim. Djokoviću je pružena flaša šampanjca, ali mali problem - nije mogao da je otvori. Pritrčao je u pomoć tata Srdjan i flaša je otvorena. renutak kasnije, šampanjac je prskao po svima i svi su bili srećni. I novak, takodje".

Ivan Bevc је рекао...

Znam sta je Janjicka, zar sam napisao da je nesto drugo?

Анониман је рекао...

pa iz samog toka rasprave ispadalo je da je veslacica, no ne mari, nastavite ;)

Анониман је рекао...

I nije nj nego n - Janicka. brat joj nastupa za hrvatsku.

Ivan Bevc је рекао...

Aha, moguce da je tako, trebao sam da naglasim, nego mislio sam da ljudi znaju.

U pravu si, Janic je, mea culpa.

Meni je uvek tuzno kada ljudi promene drzavljanstvo zbog losih uslova. Siguran sam da bi nam se to dogadjalo cesce u timskim sportovima ali tamo jos uvek moze da se zaradi i kroz igranje u inostranim klubovima. Zao mi je sto mali Krkic briljira za Spance, ali to je vec gotovo...

Анониман је рекао...

Mali Krkic ne govori srpski i odrastao je u Spaniji. Njega mi nismo izgubili, vec samo mozemo da ga dobijemo. Ali tesko, posto je suvise dobar i Spanci sve cine da ne uzme nase drzavljanstvo.

Анониман је рекао...

pazi pojednostavljeno je da su jedino losi uslovi u pitanju. Za Janicku je to sigurno tako, ali za njenog brata nije posto mu je majka Hrvatica. Isto se moze reci za Krkica koji je zapravo Bojan Krkic Perez, rodjen u Spaniji od majke Spankinje, proveo ceo zivot u Spaniji i naravno da ce igrati za njih.

meni je zao npr. zbog Sterbika, zao mi je sto je rukomet postao leglo kriminalaca i sitnih dusa koji su ga i bacili tako nisko. A imamo biser kao sto je Nenadic. Jednostavno vidi se da je decko buduca velicina.

Sto se tice kriminala, isto je i u kosarci i u fudbalu. Svuda gde se vrti makar neka lova. Cari tranzicije.

Ivan Bevc је рекао...

Za rukomet je stvarno steta, tu po talentima nismo nista slabiji od Hrvata, a oni godinama ulaze medju 4 dok nas nigde nema ili dozivljavamo teska ponizenja. To nam je bio jedan od nacionalnih sportova, ali kao sto kazes, tu je kriminal bas zabrazdio.

Valjda ce vremenom doci do procesljavanja svih sportova jer kapiram da je drzavi u interesu da budemo uspesni, pa to je provereno dobro sredstvo za smirivanje narodnog nezadovoljstva. Ne verujem da je iko tamo srecan zbog Moke i Klementea.

Анониман је рекао...

Kome treba rukomet zaboga. Bez rukometa - koliko ce samo vrhunskih sportista okusati u tenisu, veslanju, plivanju, boksu...
Jedna rukomenta reprezentacija odnese gomilu potencijalno odlicnih sportista. A rukomet ne moze biti dosadniji, nezanimljiviji i nebitniji na kugli zemaljskoj. A da je nacionalni sport - nije. Mozda je bio u Jugoslaviji, ali nje, eto, vise nema.
Wake up. Srbi igraju tenis.

Анониман је рекао...

Hrvati su pre nekoliko godina na prvenstvu Evrope u rukometu bili poslednji. Sledece veliko takmicenje su igrali finale. Svako sledece takmicenje su, kao sto kazes, bili u prve cetiri reprezentacije.

Sad to prebaci na moskitose ;)

Ivan Bevc је рекао...

Eh, videli smo Mokine, a sada da vidimo i Havijerove moskitose :)

Ivan Bevc је рекао...

I, da, treba se cuvati prevelikih uzleta i dizanja bilo cega na nivo nacionalnog. Evo dela jednog sjajnog teksta iz hrvatske stampe:

"Tenis je gospodski sport, u kojem publika ima biti tiho dok se igrač koncentrira. Netko je prije sedam-osam godina, u vrijeme Gorana Ivaniševića, rekao da je upravo tenis, a ne recimo nogomet, sport po kojem se Hrvati razlikuju od Srba. Htio je reći kako Srbi nikada ne mogu biti veliki tenisači jer nisu gospoda. Nema ništa slađe, barem kada je riječ o domoljubnoj oholosti, nego kada nam živi život zvekne šamarčinu. Pa nabrajajmo: Novak Djoković, Jelena Janković, Ana Ivanović, i na našu žalost, tu nije kraj! Srbi su u odnosu na Hrvate teniska velesila. Znaju ti simpatični i pametni momci i te moćne a lijepe cure kako se pobjeđuje i kako se u bijelome sportu biva gospodin. Kao što to, uostalom, zna i Ivan Ljubičić, pa je zato, nakon što je sam samcat osvojio Davis Cup, u Večernjem listu bio na listi najnepopularnijih Hrvata. I onda, možemo li mi Hrvati podnijeti to da su Srbi najednom veća gospoda od nas? Teško, skoro nikako, s mukom, a onda i s ignoriranjem. Pravit ćemo se da tenisa više nema! Ili ćemo dobrome Novaku psovati mater jer je rekao golu istinu, da su Srbi i Hrvati isto. Kad ne bi bili isto, tada bi nas radovao Djokovićev uspjeh. "

Stefan је рекао...

Ja se divim ovome Pancicu. Izlaprdao je otprilike 2 a4 strane a da ama bas nista nije rekao sem sto je koristio sve moguce glupe izraze. Svaka cast

Ivan Bevc је рекао...

S, to sto nesto nisi razumeo ne znaci da je uvek problem u onome ko to pise vec ponekad moze biti i u tebi.

Teofil ovde na vrlo jasan nacin objasnjava nesto sto, meni se cini, svakom normalnom treba da zazvuci kao lepa artikulacija njegovog misljenja. Opet, onima koji se ne slazu sa njim, a to je skroz legitimno (mada, iz mog ugla pogresno) uvek ostaje mogucnost da ga nekim argumentima, ako ih imaju, pobiju.

Nije mi jasno u kojoj si ti grupi, nisi valjda u onoj koja se sto joj nije jasno ili sa cime se ne slaze naziva glupim?

Stefan је рекао...

Bas sam ovaj clanak diskutovao sa jednim prijateljem koji je dao slicno vidjenje. Da je Teofil ispisao dosta al da nije dobro izrazio svoje misljenje, nije ga najsrecnije srocio i dao suvise mjesta da ljudi to shvataju na svoj nacin sto je po meni, kada covjek zeli da iskaze neki jasan stav, lose.
A sama varijacija na temu je naravno jasna. I medju desnicarima i medju levicarima je popularno napadati NATO, cak je vrlo moralno ne uci u NATO (po meni) ali je pragmaticno tako da ce se to sigurno (ako dodjemo do toga) desiti. To je mogao kazati u 2 recenice, sve ostalo su digresije u tekstu

Ivan Bevc је рекао...

Koliko vidim ti se bavis filozofijom, valjda ti je jasno zasto nekad stvari moraju da se objasne do u sitna crevca :)

evo i malog teksta na glavnu temu ovog posta, objavio danasnji Blic:

http://www.blic.co.yu/
usopen.php?id=98

Stefan је рекао...

Bas zbog mog poziva sam mozda isuvise osetljivo reagovao jer je to u filozofiji precesta stvar. Ono sto moze da se kaze u 2 recenice se rasiri na 20 strana cisto da bi se dalo sebi na znacaju, da bi covjek zvucao pametnije al nema veze. :)
A ovaj tekst u blicu nazalost oslikava nasu realnost :(

Анониман је рекао...

Ovde je bas zanimljivo, kada budem imao vise vremena, doci cu sve da pregledam, a ja samo da dodam se se priblizava velika katastrova veceras u Portugalu.