среда, 31. октобар 2007.

DEMARŠ NA DRINU

Ako niste u toku (što ovde vodi ka blaženom neznanju) DSS ekipa je ostvarila još jednu diplomatsku pobedu. Naime, popili smo šamarčinu u vidu demarša (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=10&dd=31&nav_category=167&nav_id=270141) kakav se ne pamti u novijoj istoriji. Ali, dobro sad, mi smo navikli da nam se događa ono što drugi ne pamte (diktator koga narod bira, sankcije, bombe, hiperinflacija, pljačka svega i svačega...) da nas ni ovo neće potresti. A trebalo bi.

Ekipa na vlasti (a tu mislim na DSS jer oni de fakto vladaju ovom zemljom dok ponizni DS i G17 odrađuju poslove) nas stvarno gura u ludilo. Mislim, da li neko normalan može da shvati Aligrudića?

Ljudi, mi smo mali, jadni, bedni i siromašni. Dovoljno smo štete napravili i sebi i drugima. Treba da se manemo ćorava posla i kačenja sa svetom. Bosna nas je upamtila po bombardovanju Sarajeva i hiljadama mrtvih Srebreničana, na to moramo da pomislimo svaki put kad poželimo da "regujemo" na nešto što se tamo događa.

A Popović mi je nekada davno delovao kao ok čovek. Naivnost, naravno. Niko ko je u vrhu te stranke nije normalan, a ni dobronameran.

6 коментара:

Stefan је рекао...

Steta je sto Popovic nije ostavljen na resoru nauke u kome je mnogo uradio i za koji je zaista strucan i sto se on sam ne zadrzi na tome... Al dobro.
Sto se demarsa tice, meni se cini da ima neke tezine u povezivanju Dejtona i rezolucije 1244 jer da su diplomatski potezi srpske vlade glupost ne bi zapad prijetio nego bi se posprdao recimo Oli Ren: Sad vam je sigurno EU kriva i za poraz od 6:0; tako oni reaguju kada nasi pricaju nesto bezveze, a ovo povezivanje ocigledno ima neko utemeljenje a to se zapadu ne svidja

Ivan Bevc је рекао...

S, niko ne govori o tome ima li nesto utemeljenje. Ako krenemo o pravdi necemo daleko stici jer je u politici ima samo u tragovima. Ja pricam o tome kakav efekat to moze da ima na nase zivote. Mi smo poslednji koji nekome mozemo i smemo da pretimo. Nemamo 100 miliona stanovnika, niti smo clanovi NATO-a i EU, niti imamo gas i naftu, a duzni smo i ruzni i obelezeni za dugi niz godina. Mit o nasoj snazi i znacaju izgleda jos uvek stoji u necijoj glavi, a on nema utemljenje u stvarnosti.
Prema svecu i tropar.

Анониман је рекао...

Ne pristajem na sliku sveta gde je neko lepsi i vredniji, a neko bedan i manje vredan jer nema nafte ili love.
Fuck that.
Demars je ridiculous, i puno govori o stanju u svetu danas.

Анониман је рекао...

Ja se uzasno plasim da Kostunica zaista veruje u sve sto radi. Zato je mnogo opasniji od Slobe.

Анониман је рекао...

najopasniji :)

citiram:

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio je da niko ne može ostati ravnodušan kada se jedna država u regionu centralizuje, a druga, predlogom da Kosovo postane nezavisno, cepa.

"Srbija nije provocirala ukidanje nadležnosti Republike Srpske, već visoki međunarodni predstavnik u BiH Miroslav Lajčak", rekao je Samardžić na konferenciji za novinare.

On je naveo da demarš nekoliko zapadnih zemalja upućen Srbiji treba preventivno da otkloni svaku pomisao da bi Srbija mogla da poveže rešavanje pitanja Kosova sa RS.
Samardžić je precizirao da demarš to ne može da učini i da se ta dva pitanja "povezuju sama po sebi, čak i nezavisno od vlade i njene politike".

On je ukazao da menjati pravila odlučivanja u Vladi i Skupštini BiH znači revidiranje Dejtonskog sporazuma, iz kojeg je proizišao Ustav, što je donelo mir u BiH.

"Ne dolivati ulje na vatru"

Prema nekim ocenama, Srbija bi posle demarša zapadnih zemalja mogla biti suočena s novim izolacijama. Diplomate upozoravaju na to da bi Srbija novim raskorakom s međunarodnom zajednicom mogla ponovo da uđe u izolaciju.

Član Spoljnopolitičkog saveta Dušan Lazić izjavio je za B92 da demarši zapadnih zemalja povodom reakcija na dešavanja u BiH imaju posebnu težinu s obzirom na to koje su to zemlje.

"Demarš znači da Srbija ponovo, na neki način, ulazi u konfrontaciju s međunarodnom zajednicom, a posledice takvog raskoraka mogu da dovedu do međunarodne izolacije zemlje", kaže on.

"Šaljemo svetu poruke na osnovu kojih on može da zaključi da mi i dalje idemo putem koji je u suštini bio vezan za režim, politiku i ponašanje Slobodana Miloševića", smatra Lazić.

Lazić objašnjava da takva reakcija vodećih zemalja međunarodne zajednice može značajno da utiče na pregovaračku poziciju Srbije u procesu rešavanja statusa Kosova i dodaje da treba očekivati odgovor Ministarstva spoljnih poslova, ali da bi najgore bilo ako bi njime "Beograd dolivao ulje na vatru".

"Mislim da bi on morao da bude pozitivno konstruktivan pristup, da tim zemljama objasni naše probleme, naše gledanje na stvari, našu zabrinutost u vezi s Kosovom, i ne samo s Kosovom, već u vezi s regionom, s drugim zemljama, posebno imajući u vidu da, prema Dejtonskom sporazumu, imamo pravo na uspostavljanje specijalnih paralelnih veza", kaže on.

Šef diplomatije Vuk Jeremić nije direktno reagovao na demarš, već je saopštio "opredeljenost Srbije za poštovanje Dejtonskog sporazuma i svih njegovih elemenata, koji su garant ravnopravnosti dva entiteta i sva tri naroda u BiH".

Posle ovoga vise niko ne bi trebalo da ima bilo kakvih iluzija jer se kose sa zdravorazumskom logikom. jeste, mogu sve da nas poubijaju. manje vise, to su radili i do sad. sad im je frka jer sami sebi uskacu u usta. nicija ne gori do zore...

Unknown је рекао...

Koštunica je pilićar.Vreme je da ode.