уторак, 22. јануар 2008.

ZEMALJSKI DANI TEKU...

...bez obzira na izbore i valja ih (od)živeti tako da vas ne pita staros(t) gde vam je bila mlados(t) ... ili srednje doba, kako god se ovo moje sada zvalo.

Dakle, mali predah od Tomislava Tadića i Borisa Nikolića i osvrt na prethodni vikend koji smo, kao i uvek kad dođe neko naš iz Tuđine (engleski: Alienije) proveli aktivnije nego inače. Petak je doneo posetu novom mestu Cvijećara, povelikom pabu/klubu namenjenom urbanijoj ekipi...znato ono Povetarac, Brod i sl... mesto je fino ušuškano u Vojvode Dobrnjca, ogromno, ima i džuboks (što ima dobre i loše strane), muzika nije preglasna pa se može i pričati...ali nešto mi je sve vreme nedostajalo...ne znam šta ali nisam se osećao opušteno i prijatno. U Šipražju u koje smo potom otišli bilo je mnogo prijatnije, naročito jer je bilo oko 02h pa nije bila gužva, čak smo i zaseli...i tako do 03h kada smo zanemoćali i zbrisali.

U subotu je veče počelo filmom Control u Art bioskopu...od 20tak gledalaca poznavao sam polovinu, toliko o Bg alternativi. Film simpatičan, arti, nažalost previše iz ugla njegove nesrećne supruge pa smo ostali uskraćeni za mnogo štošta ali na kraju ipak nije bilo tako loše. Engleskim filmovi u crno beloj tehnici izgledaju kao da im boja ne nedostaje... nakon toga je neko predložio treši mesto Šeherezada (na Terazijama)...navodno je ok popodne, puše se nargile i sl...ali bilo je prepuno, uglavnom mlađarije, muzika je bila nesnosno bučna te smo ušli, izašli i gotovo...skočili smo do Magic Gardena u kom sam takođe bio prvi put što opet potvrđuje koji sam penzos...tamo DJ Dule sa svojim eklektičnim izborom, Nebojša iz Intrudera koji muzički uređuje mesto....simpa prostor, ekipa je bila ...onako...a kokteli ubedljivo najgori koje smo probali...Long Island je bio koka kola sa malo nekog alkohola i kriškom pomorandže, a Mohito je ličio na prevrelu limunadu sa ledom i još nečim što ne želimo da znamo šta je...na ovakvim mestima flaširano pivo je jedini pravi izbor.

A u nedelju smo se lepo obukli, glasali za Čedu, klopali kod drugarice i otišli u Atelje na "Pomorandžinu koru"...finu i duhovitu predstavu, tema je aktuelna, glumci izvrsni, nije čudo što je uvek rasprodata, obavezno pogledajte.

Šta ste vi radili?

23 коментара:

Анониман је рекао...

pa kad već pitaš :), evo šta radi Regular John

Veći deo subote smo proveli u majstorskoj radionici kod čika Marka na Zvezdari ne bi li utvrdili šta to lupa u levom točku naše precious mazde. Dok smo čekali, iskoristili smo mogućnosti ostalih radnjica u dvorištu, pa je čika Zoki električar utvrdio da zadnje maglenke ne rade zbog prekida u žici. Eventualni rewireing bi koštao iljau dinara - onih 1000 i još 200 koje smo dali na ball joint koji se razdrndao u točku.
Uveče je mala zaokružila svih 6 brojeva koje smo uboli na Bingu, vešto šaltajući kad god se pojavi gost/šća pevač/ica.
Posle bogovskog nedeljnog ručka spakovali smo stvari, povezli prijateljicu i zapalili za Suboticu starim putevima koji obilaze naplatne rampe. Neopisiva rasturenost puta do Inđije lakše je pala uz prekrasan crveni zalazak sunca. U 7 smo bili na Maksovoj sedmici, u 7 i 16 sam glasao. Na putu nazad za Bgd - od 8 do 11 sam slušao postizborni b92 radio program. Bio sam tužan i razočaran. Mislio sam da će Čeda dobiti jedno 500.000 glasova. A lepo mi je Peđa rekao da je glasao za Tadića (bosanska posla), a Darko za Pasztora (žena mađarica :)). Dok sam izvlačio gomilu stvari iz kola, izgubio sam naočare. Onda sam pola sata telefonski pričao sa k1zom i lamentirao nad budućnošću Srbije. Napisao sam pesmicu na blogu. Noć već ništa nije pružala kada sam ispraznio poslednju bocu piva.

Ivan Bevc је рекао...

Hahaha, pa sjajna prica. Nemoj da si tuzan...prvo Ceda ne moze da dobije 500.000 glasova jos bar dve godine...ovaj rezultat je skroz ok s obzirom na to koliko je covek pod konstantnom paljbom tabloida...a s obzirom da je dosta glasaca LDP-a glasalo za Tadica (uz cvrsto obecanje da ce na lokalnim i parlamentarnim glasati za "nase") cenim da je realna snaga LDP-a trenutno oko 300.000, dakle jedno 12% u Bg, i 8% u Srbiji.

Malo li je na ovu lokalnu ljudsku bedu?

Анониман је рекао...

Znam da si u dusi alternativac, ali Ivane - Ceda??? Cemu sve to?S prozora sam ga slusao nekih 90-tak dana na Studentskom trgu, buntovne govore i velike reci, pored njega sam zavoleo i Jamija sa Cosmic girl koja nije prestajala da tresti, prelazio sam preko njegovih pesackih prelaza i sklanjao se od njegovog dzipa prepunog telohranitelja, covek je od zapustenog marginalca za 10 godina postao bogatun, a mrzi tajkune i krimose?!!! Ostali LDP-ovci su svi imali prilike da se pokazu u vremenima kad se glasalo za Vuka i malo posle - stranka ce trajati maksimalno jos tri meseca i onda Halt! Ode ceda na dvogodisnje studijsko usavrsavanje u SAD! Gargamel, Azrijel i kum Baltazar i drustvo ce valjda da jure strumpfove, Licka, Lumena, Mrguda i trapavog i nastavice politicko tavorenje uz skute nekog novog Cede pod nekom drugom zastavom. Nekada sam glasao za Vuka i Djindjica, sada ne bih glasao uopste, ali ne mogu dopustiti da Groba pobedi. Juce Sloba, danas Groba uvek neki Vuk ogrnut jagnjecom kozom. A pravi Vuk je glumio vuka a bio jagnjence. Nemojte rasipati glasove na prolazne pojave i lopine. Pa ni Ros Perot sa bilion $ nije mogao da prismrdi demokratama i republikancima. (kod nas demokrate ili radikali - to je jedini izbor, ako pitate mene naravno).

Анониман је рекао...

Cekaj Ivane, da li ti zaista mislis da su LDP i Ceda spasioci i jedini ispravni? Ti si pametan, ne verujem u tu.
Da se razumemo, ne glasam za Cedu i jer prosto ne mogu, suvise je licno sporan, ali bih potpisao sve njegove govore.
Bice vrlo zanimljivo videti sta ce pricati kada dodju lokalni izbori?
Nema Kosova, Haga, EU, Kostunice....
A znas sta ce biti? Sutirace se u dupe da udje u vlast na lokalu i krene da puni stranacku kasu, kao i ostali.
Pozdrav
DB

Анониман је рекао...

Cvecara nije nista specijalno, Idiot mi je i dalje bolji,cak i Gajba...

Ivan Bevc је рекао...

Ne mislim ja da je iko idealan, daleko od toga. I ja potpisujem sve sto Ceda prica...ta opcija mi je najbliza i delim vrednosni sistem sa njima. A kada dodju do vlasti imace priliku da se pokazu..za sada me nisu razocarali, opravdali su u Parlamentu moje poverenje.

Ja vreme kada su neki od njih bili na vlasti pamtim kao vreme optimizma, naravno, najvise zaslugom Djindjica ... i jos nesto: kada vidim ko ih napada onda su mi jos drazi :)

Ne treba nikog idealizovati, prvi sam tu da kritikujem one koje sam podrzao jer kapiram da na to imam najvise prava.

Анониман је рекао...

Ne razumem ovolike napade na Chedu? Daleko od toga da sam i za jednu politicku opciju, ali eto, na ovim izborima, bar privremeno, bio sam chedista. "Na" prica o nekakvom Cedinom dzipu i telohraniteljima. Pa druze, gde ti zivis? Politicari na zapadu ih kao nemaju, a? Mrkonjic kao predstavnik socijale i radnicke klase (stvarno mi nije jasno ko toliko glasa za SPS, drzao sam da je to jedno te isto sa SRS)vozi Mercedes CL klase, koji nov, ne moze da kosta ispod 100.000 evra. Elitisti se, a to su svi nasi politicari, ne razlikuju izmedju sebe, bez obzira koju opciju predstavljaju.

Nazalost, u drugom krugu cu morati da glasam za Tadica jer mu je alternativa jos losija. Ali, to nisam i sad morao. Jos koju godinu da ostane na svojoj inertivnoj vlasti, i Tadic ima da se pretvori u jednakog truta kao i Kostunica. Pa ako ne zelimo novog kostunicavog truta, ako ne zelimo ni da podrzimo srpsko ruglo od levice ciji kandidat vozi mecku Cl klase, a ako pritom nismo radikali, ostaje nam samo Cheda.

Chedizam bar sublimira onu poletnost koju su srpske demokratske vlasti izgubile posle Djikijeve smrti. To je ponovni osvrt na onaj djindjicevski demokratski radikalizam koji toliko silnu izgubljenu prednost u trci ka Evropi zeli da nadomesti jednom beskompromisnom demokratskom jurnjavom.

Анониман је рекао...

Nedelja je bio dan kada su se pratili izbori u Srbiji i kada se setalo po okolini Podgorice na temperaturi od 22C! :)

Анониман је рекао...

...ali Ceda je po meni jako lose prosao...Ej,u Beogradu slabiji od Mrkonjica,to je ipak neuspeh.Nije mi jasna ona Cedina radost posle izbora...malo je sve to neiskreno,a sve to da bi se prikrio bes,jer ipak su ulozene velike pare u kampanju...

Milena је рекао...

U subotu bese party time posto je muzu bio rodjendan. Htela sam da ga vodim na sankanje ali su me vremenske prilike sprecile posto je ovde ozbiljno otoplilo. Tako smo, umesto sankanja, zavrsili u mandarinskom restoranu sa drustvom. U nedelju se odmaralo, kafenisalo, citale knjige i slicno :).

Ivan Bevc је рекао...

Bato, ja vec vise puta objasnih kako je izgledalo glasanje ovaj put...jel ti stvarno mislis da je ovo bilo realno? Ma koliko ja ne voleo narodnjake nije realno da su oni spali na 320 000...

Ceda je u Bg treci, bar tako kazu rezultati koje sam ja video...nesto preko 7%, Mrkonjic oko 5,5.

NA, majstore, postao si pravi Deltas-sektas...samo napred, ako treba mogu da forvardujem tvoj komentar u centralu, cisto da vide kako lojalne managere imaju :)

Анониман је рекао...

Ne razumem kako neko moze da glasa za cedu, ali postujem svaciji izbor, jer je to licna stvar. Za mene je on mali ljigavac, isfrustriran izbacivanjem iz poluga vlasti (sutnut je ma sta ko rekao), bio povezan sa mafijom, a sada je okupio sve propale stranke i njihove glasove. A Vladimire ako Mrkonjica i njegov mercedes uporedjujes sa Cedom onda svi razumeju o cemu govorim.Politicari se uvek obezbede - i Djindjic je obezbedio familiju, ali je bio pametan pa vozio sluzbeni auto, Mrkonjic vozi SPS-ov mercedes, a malac vozi svog dzipa. Toliko o pameti, a i izjavama o kosovu sigurno nije pridobio puno glasova.
Uh, sad sam na tv video Mileta Kitica & Djoganija u nastupu i lose mi je, ne mogu dalje pisati idem da prilegnem.

Анониман је рекао...

Ali, Ivane Ceda, za Boga miloga?!!
Znas kako ga Indeksovci zovu Ceda Vara

etotako је рекао...

Bazen i slikanje. Moj raspored časova beše. Glasanje beše moja savesna jednočinka.

Ivan Bevc је рекао...

NA, zamisli da ja tebe pitam: Ali covece, kako mozes da radis za Miskovica?! Pa to je monopolisticki zlotvor zbog koga Srbi zive bar 3% losije nego sto bi mogli.

A s obzirom sa prozora koje/cije firme si gledao Cedu 90tih zasluzio si titulu sampiona kolaboracije :)

Анониман је рекао...

Ivane,samo napred...nisam za Cedu, ali ipak smo mi na istoj strani...:)

Анониман је рекао...

eto, mimoisli smo se u sikari (u kojoj sam regular:) ), ostala sam kod kuce da ozdravim kako treba...nisam bila u toj cvecari, vrlo tesko se odlucujem da idem bilo gde drugde, ali bilo bi ok da ipak chekiram. gledala sam pomorandzinu koru prosle godine, i glumci mi jesu bili ok, ali sama predstava je tako nekako, ne znam, cinizam te tako strejt i ocigledan, ne mogu bas reci da mi se nesto mnogo dopala...a druge strane, control tek treba da gledam. nisam znala da se daje:)

Анониман је рекао...

Uf,i meni je ta Kora razocarenje,mada je Timarov odlican...

Анониман је рекао...

Ivane, cinizam ne pomaze. Glasanje i rad za nekoga nema ama bas nikakve veze, a za Miskovica radi vise ljudi nego sto Ceda ima glasaca :)
Mislim da 20.000 Srba zivi bolje nego sto bi zivelo da ne radi za miska. Uopste nisam korporativno vezan, pa znas koliko sam firmi promenio, u pitanju je samo dobra lova. Ako sutra dodje Carrefour mislis da bih odbio transfer? Delta i DT trenutno daju najbolje plate, a treba hraniti familiju:)
Tvoje poslovne angazmane nisam komentarisao, ali mogu da komentarisem izbor za koga glasas, jer si ga javno objavio na blogu. Ti moj komentar tvog izbora mozes povezati sa cim hoces, ali i dalje stoji moje uzasavanje tvojim glasom za Cedu. Kad otvori usta decko slaze, a ima ih koji padaju na to! Lova koju zaradim je stvarna, a njegova obecanja su virtuelna, kao i sansa da postane predsednik.

Ivan Bevc је рекао...

NA, cinizam ili ne, Ceda svakako ima vise glasaca nego Delta zaposlenih, ali nije to tema.

Vrsis klasicnu zamenu teza, nije stvar u tome koliko ti zaradjujes vec koliko to kosta Srbiju i njene gradjane. Valjda ti je jasno da ovako vrtoglav rast jedna firma moze da ima samo na zestokom izrabljivanju svojih radnika (a vecina tamo ne moze da primirise tvojoj plati) i monopolskoj poziciji koju ima zahvaljujuci vlasti...a to, kao sto rekoh, kosta ljude koji zive u Srbiji jako puno.

Izbor Ceda ili Misko ne postoji, Ceda kosta samo one koji placaju clanarinu u njegovoj stranci, a ja mogu da, kada ga sretnem, kazem ono sto mi smeta kod njega jer nemam nista sa njim. Tvoj gazda kosta sve nas, a ni ti ni bilo ko zaposlen kod njega ne smete ni da pisnete.

Jos jedno pitanje za razmisljanje: koliko bi one hiljade kasirki i ostalog "osoblja" zivelo bolje da Delta nema monopol i da imaju priliku da rade za konkurenciju?

Ivan Bevc је рекао...

Hvala Bato!!!

Анониман је рекао...

Posto javno objavljujes svoj izbor na blogu, sto ne objavis i sta to zameras Cedi, a ne "kad ga sretnem reci cu mu"?
Tema je ko za koga glasa. Ja tvoje poslovne angazmane stvarno ne komentarisem, vec samo glasacke.

Ne znam zasto spominjes ko za koga radi. Ti radis u IPS i gazda npr. ne plati porez, i onda po tebi ja mogu da kazem da to kosta ljude u Srbiji, a ti radis tamo. Ili radis u duvanskoj industriji - omogucavas ljudima jeftine cigare - trujes Srbiju... Pusti price o monopolu i izrabljivanju, svi mi imamo izbor gde radimo i izbor za koga glasamo.
Ni teme koje biraju politicari nisu bitne, bitno je KO SU ti politicari i sta su radili pre nego sto su postali predsednicki kandidati? Iskreno posto te dobro znam ne verujem da ti delis sistem vrednosti sa Cedom, kako god da je proklamovan, u istinitost tog sistema uopste ne verujem. Sve je to mrtvo slovo na papiru.
Uostalom videces sta ce ostati od LDP za dva meseca.
Ne moze tako sporna licnost kao Ceda da ujedinjuje srbe.
Zao mi je sto se toliko dobrih ljudi vara da je LDP ono sto ce nas odvestu u EU - samo sloga i upornost. Evo dok sam ja kako kazes bio kolaboracionista ti si bio covek-sendvic u knez mihajlovoj, pa smo i ti ja napredovali u karijerama. To je upornost i ulaganje u sebe, a ne Cedina ili Tadiceva zasluga.

Ivan Bevc је рекао...

Zameram ja Cedi stosta, pre svega to sto je vratio u zivot neke likove koji nam zaista ne trebaju (vidi pod Vladan Batic), potom sto nije bio dovoljno mudar da iskontrolise situaciju vec je odjednom otvorio previse frontova na kojima ne mora sada da se bori (B92, DS, G17...), nedostaje mu mudrosti i pragmaticnosti koje je Djindjic imao.

Spominjem za koga ko radi jer je tvoj napad na Cedu dobrim delom motivisan time gde radis. Ni ja se ne bih osecao prijatno da radim za tako nekog, na svu srecu jos nisam morao sto ne znaci da u jednom trenutku kada zivot pritisne (zena, deca, krediti) necu morati.

Stalno spominjes 2 meseca...jel ti to znas nesto sto mi ostali ne znamo? :)

Nije Ceda tu da ujedinjuje Srbe, ja se inace jezim tog "jedinstva", on je tu da ih prodrma, da pokaze da DS nije maksimum modernog i liberalnog, da (bar dok nije na vlasti) pokusa da protrese drvo koje glodju tajkuni....

Jedina sloga koja nam treba je ona da nam je mesto u EU, a ne u proslosti. Pa nek onda svi nude svoje nacine da tamo stignemo. Ostale vrste sabornosti me jako podsecaju na Slobu na Uscu/Gazimestanu.