уторак, 12. фебруар 2008.

IMAM JEDNU LEPU I JEDNU TUŽNU VEST

Lepa je da je izašla druga sveska Hellblazera na srpskom jeziku u izdanju Belog puta. Nakon više od 2 godine konačno imamo zadovoljstvo da uživamo u novim avanturama najšarmantnijeg kučkinog sina koji se ikada bavio magijom, Džona Konstantina...ovaj put scenario je uradio Gart Enis (Propovednik)...verujte mi, ovako nešto se retko sreće.

Tužna vest je da je umro Roy Scheider, jedan od poslednjih velikana američkog filma. Pamtiću ga po briljantnoj epizodi u Francuskoj vezi, ulogama u filmovima Maratonac, Klut, Ajkula, Sav taj džez i Plavi grom....bio je jedan od najboljih epizodnih glumaca u poslednjih 40tak godina i istinski majstor.

3 коментара:

Goran Aničić је рекао...

Roy je stvarno bio majstor zanata, ja ga se posebno sećam iz "Francuske veze", "Cohen and Tate", onda "Četvrtog rata", "Ruske kuće" itd...

Анониман је рекао...

Sta reci? Voleli smo da ga gledamo na televizor, a sad gu vi vise nema. Neka mu je vecna slava, bijo je majstor na svoj zanat, svaki mu je bijo ka njegosev, nosijo je police fotogrej ocale - virtujoz kao ja sa svoje reci.
Uzivao sam da preporucujem njegove hitove dok sam radio u video klubu, a prekljuce valjda u nastupu vidovitosti zamalo da ponovo odgledam cetvrti rat, sa sjajnim piercom kao ruskim zavodnikom-assassinom.
Sigurno ce ostati upamcen.
NA

Ivan Bevc је рекао...

Zar nije u Cetvrtom protokolu Pirs ruski assasin?