петак, 21. март 2008.

DON'T BE LATE

U poslednje vreme gotovo uvek nam se dešava da kad se sa nekim ogranizujemo da odemo na neku klopu taj ili ti drugi kasne. Tu ne mislim na 5 ili 10 minuta zakašnjenja koji se svakom mogu dogoditi, naročito sa gužvama koje su sve veće...već na kašnjenja od pola sata, 45 minuta...posle kojih sledi lakonsko "izvinite što kasnim(o)" i to je to...

Mada ne volim podele ljudi na ovakve i onakve definitivno postoje oni koji kasne i oni koji dolaze na vreme. Ne znam da li je to stvar vaspitanja, karaktera ili nečeg trećeg ali ja lično kašnjenje smatram izrazom nepoštovanja. Mobilni telefoni postoje i može se javiti ako se upadne u neku gužvu...ali ih ne treba prečesto koristiti kao oruđe za ublažavanje...kašnjenje je kašnjenje.

Iz tog razloga juče nismo stigli na otvaranje drugog dela izložbe "Umetnost pobune" (http://www.blic.co.yu/kultura.php?id=34767), ali ćemo je svakako overiti što pre. Organizatorima zamerka što su vođenja kroz izložbu radnim danima u vreme kada pošten svet sedi na poslu. Zato smo pravo sa odlične i bagatelne klope restorana Little Bay otrčali u Dom sindikata na film 10.000 BC, nešto najgluplje što je u poslednje vreme prikazano u našim bioskopima, a konkurencija je tu stvarno žestoka.

Na kraju svratismo i na piće na party u čast Tonija Parsonsa...do koga se nije dalo doći od silnih koji su želeli da se ispričaju sa njim....od vlasnika Lagune čujem da je u Novom Sadu, Nišu i Beogradu bila prava pomama za njegovim potpisom, čovek je u svakom od ovih gradova više od 2 sata (stojeći) potpisivao svoje knjige. Lepo je kada su u Srbiji redovi zbog knjige, a ne zbog hleba.

Sutra u KCB-u gostuje jedan od vodećih filozofa današnjice Slavoj Žižek.
Valjda uspemo da se uguramo jer sva je prilika da su organizatori potcenili Žižekovu popularnost i da bi Dom sindikata bio adekvatniji.

Нема коментара: