недеља, 9. март 2008.

FATIGUE

Stiže me zamor...put do Zagreba i povratak su bili poprilično naporni, mrak, izmaglica i pljusak koji gotovo da nije prestajao. Na ovo dodajte žurbu da se stigne što pre, mnogo kamiona na hrvatskom delu autoputa i prosečnu brzinu od 140kmh koja zahteva maksimalnu koncentraciju pa ćete shvatiti zašto sam po povratku u Bg u petak uveče momentalno zaspao i ustao tek posle 14h sna....uz osećaj kao da sam bio bolestan.

Sam boravak u Zg je bio prijatan. Arcotel je sjajno mesto za odsesti, nov, utegnut, lepo opremljen hotel sa izuzetno ljubaznim osobljem. Čim smo stigli odmah smo morali da krenemo na party najtiražnijeg hrvatskog dnevnog lista, održan u Hypo centru (nešto poput našeg Expo XXI). Preovlađivala je mlada, uspešna i "nabrijana" ekipa...Sanader i Milanović su svratili na kratko, promicale su razne hrvatske zvezde i zvezdice koje bi ovdašnji ljubitelji sapunica i pop muzike verovatno prepoznali...no, sve u svemu vrlo pristojno izgledajući svet - naročito ženski deo.

Sve pohvale na račun organizatora jer iako je bilo prisutno 2000 ljudi, hrane i pića je sve vreme bilo u izobilju, nije se štedelo ni na čemu, a specijalni gosti zabave bili su Mousse T i njegov 19točlani bend. Ja sam mislio da će dotični gospodin biti u ulozi DJ-a, međutim, on je doveo fantastičan bend koji je prašio preko sat i po, od soul i fank standarda, preko tuđih (Crazy) hitova pa do svojih najvećih uspješnica "Sex Bomb" "Is it Cos Im Cool" i "So Horny", a kao pojačanje pojavio se i Andrew Roachford, sjajni britanski pevač i velika zvezda 90tih.

Buđenje u petak sa glavoboljom, lep hotelski doručak, kupovina štampe (nezaobilazni Plan B), sastanak, a potom i par slobodnih sati za šetnju po centru Zagreba. Kako je vreme bilo sipljivo kišno, polovinu tog vremena proveo sam u knjižari Profil u kojoj sam do sada ostavio pravo bogatstvo. Tamo se osećam kao da sam u nekoj alternativnoj stvarnosti, gomila knjiga koja kod nas nije prevedena ovde je na raspolaganju, a tu su i novi hrvatski pisci, veliki izbor stripova, stranih izdanja...uf....udar na budžet. Na kraju izlazim sa novom knjigom Frederika Begbedea "Upomoć, molim oprost!" svojevrsnog nastavka čuvene knjige 129,9 franaka (kod nas 399 dinara), najvećim lokalnim hitom 2007. romanom "Putovanje u srce hrvatskog sna" čuvenog tamošnjeg blogera Vlada Bulića i knjigom Chrisa Andersona (urednika Wireda) "Long tail".
Tradicija nalaže odlazak na odličnu kafu sa šlagom u cafe Bulldog da bi usledio dug mokri put do Beograda gde me sačekuju vesti o mogućem (ispostaviće se izvesnom) padu vlade...hm, dakle, uvek kada odem negde desi se nešto...

Danas sam nešto bolje, ali pomisao da je sutra opet radni dan uteruje jezu u kosti, a i deadlineovi raznih magazina se pomaljaju iza ćoška...naspavaću se kad umrem.

5 коментара:

elektrokuhinja је рекао...

Da. Svi se kolektivno grozimo ponedeljka.

etotako је рекао...

Ma ko zna i tad ko će te po zlu spominjati. Ne bih se nadala ni u to "naspavljivanje"...za jedno pesto godina, mislim da će biti mirno :)

Bratislav Nikolic је рекао...

Ivane,ti bas uzivas u zivotu...

Ivan Bevc је рекао...

Bratislave, nije da se zalim...samo sam malo umoran od tempa...krstenica pocinje da uzima danak.

mat је рекао...

pozdrav

vidim da ti se svidja PlanB
na ovo ti linku rspravljaju citatelji i urednik(borja) sa novinarima o poboljsanjima, prijedlozima i kritikama u vezi magazina PlanB

pa eto ukljuci se ako vec nisi

http://forum.hr/showthread.php?t=243242&page=12