петак, 9. мај 2008.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Moj prijatelj D. poslao mi je ovu fotku kao savršen primer odsustva društvene odgovornosti kod Srba. Kako čovek koji se obogatio neverovatnom brzinom ne oseća potrebu da bar deo toga vrati svojoj zemlji ostaje večna misterija. Nisu svi ovakvi, Zepter iza sebe ostavlja Madlenijanum i stotine sponzorisanih mladih talenata, a čak je i Bogoljub "čista desetka" Karić imao svoje izlete....o velikim svetskim tajkunima da ne pričam, imidž se stalno popravlja humanitarnim i sponzorskim akcijama. Umesto što potplaćuje sve partije osim jedne više bi postigao radeći nešto od opšteg interesa jer bi onda imao javno mnjenje na svojoj strani.

Imaš toliko novca da možeš svojoj zemlji da pokloniš most, bolnicu ili nešto treće od javnog značaja, a ti nemaš dovoljno svesti ni da središ drugu polovinu fasade kuće u kojoj si otvorio lokal. Pa kako ti ne smeta, pobogu čoveče?

Tipično naški, svoj stan ću da počistim, a već u hodniku zgrade ću da bacam opuške.

Uostalom, prošetajte do Coste, uživo to izgleda još upečatljivije.

3 коментара:

Unknown је рекао...

Netacno.
Ovo je rezultat nesredjenih imovinskih odnosa i zakocene parnice. Ima puno arhitektonski prelepih objekata u Beogradu koji su u slicnom stanju zato sto nisu rascisceni vlasnicki odnosi usled haranja komunistickih hordi poslednjih 60 godina.
Oko toga koliko i sta bogati srpski biznismeni ulazu i doniraju u Srbiji - ima toga puno, i to sve vise. I naravno da treba da bude sve vise. Ovo samo nema veze sa time. Zaduzbinarstvo je u Srbiji odvajkada bilo snazno, dok ga nisu unistili crveni. To se polako vraca i to je jako dobro.

Ivan Bevc је рекао...

Siguran sam da se Miskovic uplasio da ce ga neko tuziti pa zato nije okrecio celu zgradu..

Od Miskovica ja do sada videh samo onaj odvratni sat na Trgu republike i nista vise...ne racunam objekte koji mu donose profit.

openmind је рекао...

Nema se vremena za krecenje dok traje grabez i prisvajanje.
Uostalom, u mozgovima takvih zemljiste je ono sto vredi, a ne nekakva fasada.
Na kraju, oni to i ne primecuju, a i kako bi? Za tako nesto je potrebna setnja i pogled u nebo.