петак, 20. јун 2008.

FRIDAY MORNING

Probudio se oko pola 6, kao debil se vrteo u krevetu sat i po pokušavajući da zaspim. Ništa. Na kraju ustao shvativši da sam na tim sitnim insomnijama i nesvrsishodnim spavačkim pokušajima sigurno potrošio bar 1% svog života. Možda zvuči kao sitna brojka ali 1% jedne godine su 3,5 dana, dakle za ceo život prosečnog trajanja može da se izgubi i celih 250 dana. A nije to jedina nesvrsishodna aktivnost kojoj se prepuštamo. Poraze me brojke koje se odnose na broj sati koji provedemo pred TV-om. Ok, nije problem kada to vreme iskoristimo da pogledamo nešto poput sinoćne utakmice, to je vredelo svakog minuta gledanja. Ali saberimo samo sve reklame koje smo odgledali...jezivo...pitam se kako i kada uopšte stignemo da uradimo nešto iole značajno. Na poslu sigurno ne.

Dok ovo kuckam shvatam da mi je ton posta potpuno u duhu knjige koju sam sinoć započeo...zove se Mulej, a napisao ju je meni jako drag norveški pisac Erland Lu. Oni koji nisu pročitali Naivan, super, Doplera ili Volvo kamione mnogo su propustili. Elem, knjiga mi je stigla juče iz Geopoetika, zajedno sa novim Murakamijem (Kada padne noć), obe knjige su skromnog obima, imaju oko 160 strana, taman za ovaj vikend....oružje u borbi protiv nesanice, reklama i ostalih gutača vremena.

Večeras idemo na Boni Princ Bilija, kapiram da će biti zanimljivo, jedino me brine što ne znam tačno kada koncert počinje. Užasno me smaraju ovdašnje fore sa počecima koncerata. Ako piše da počinje u 20:00 zašto nije tako? Zašto se svi prećutno pojavimo između pola 9 i 9, a onda čekamo još malo da se napuni da bi koncert na kraju počeo u pola 10. Na svakom koncertu izgubimo sat vremena u besmislenom čekanju. Džizs....baš sam u potrazi za izgubljenim vremenom. Ja sam u stvari control freak...sad sam to skapirao. Pitajte me koliko love imam u novčaniku. Uvek znam.

I gde je dovraga sada Indie-go? Jel na Letnjoj šikari ili kod Pobednika? Dobro, znam da će na BPB biti bar 200 indigoovaca pa ću tamo moći da saznam. Mogu da ih pratim kada krenu posle koncerta...samo šta ako krenem za nekim ko ide kući?

Ehm...nevermind, dobro jutro, vidimo se večeras.

11 коментара:

PROCEDURA је рекао...

koncert počinje posle 21 h
(popdepresija.com)

PROCEDURA је рекао...

UPDATE 2: Zbog velikog interesovanja koncert je prebačen u Veliku salu SKC-a. Od utorka 17. juna na blagajni će biti još 200 karata po ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta ulaznice će koštati 1200 dinara do 20h, a na vratima neposredno pre početka koncerta 1500 dinara. Koncert će početi oko 21:30h.
UPDATE: Karte su u pretprodaji na blagajni SKC-a od ponedeljka 2. juna, po ceni od 1200 dinara.

popkitchen је рекао...

Murakami + Will Oldham=divota jedna.

Na Last.fmu Bonnie Prince Billie mi je favorite artist, onaj koga sam najvishe slushala. Ali su me ljudi upozorili da chutim. "Stalno slushamo e bila sam ovde, e bila sam onde. Tishina sad. Malo ti da zavidish". Vaistinu.

I pored fudbala, nesanice, Erland Lua, ti i pishesh blog petkom pre 9 ujutru. Car.

Ivan Bevc је рекао...

Coco, hvala puno na informacijama.

Popkitchen, sta da ti kazem, mali i mi siroti mali hrcki da prozivimo...najavise nam i Leonarda Cohena na jesen...sto neko rece..jos Toma Waitsa da vidimo i dosta.

svracak је рекао...

prema informacijama sa foruma, http://www.indie-go.com/forum , na kališu su.

Unknown је рекао...

E, super za Mulej, ja sam procitala ove tri Luove knjige koje si naveo pa se odmah prijavljujem i za ovu! Podseticu te da mi je poneses sledeci put kad se budemo videli, sigurno ces je procitati do tada :)

Ognjenka Lakićević је рекао...

na kalisu su...mada cu ja mozda do sikare, tamo mi je udobno...:)

A. је рекао...

xaxa, novi Murakami i Lu u isto vreme!!! Ne verujem! :))

Josh da reprintuju Naivan.Super. ...

Morticia је рекао...

Izgleda sam usamljena u odbojnosti prema Naivnom, super jer kada udje u prodavnicu i bira mleko, izadje jer ne moze da odluci usled velikog, prevelikog, izbora. Pa, frajeru, zatvori oci i uradi eci-peci-pec!
Takvi stavovi koje je on propagira se apsolutno razlikuju od mojih i ne mogu ih prihvatiti ni kroz pojam "knjizevno delo".
Takvog coveka bih mrzela i maksimalno bi me nervirao u realnom zivotu.

Bice da sam u prethodnom zivotu bila neki general...

No, tri bambija za novog Murakamija i BPB.

Morticia је рекао...

A da slusas Why?, stavio bi naslov Good friday. :)

vladimir је рекао...

Sta, Lu je car. Jos od Kamija nismo imali nesto tako jednostavno a svrsishodno. Subjekat, objekat, tacka. I to je to. Ni u cemu suvisan, ni u cemu dosadan, a ipak poseban. Majstor da stane u pravom trenutku.

A na Murakamija uopste ni ne vredi trositi reci, nego stvarno zavideti Ivanu sto ih cita odjednom obojicu:)

Ej, vecerasnji fudbal se ne sme propustiti! Fanatici i jedni i drugi, s tim sto braca hrvati uz to jos znaju i da igraju fudbal. Bice festa