среда, 30. јул 2008.

SICK OF IT ALL

Znate onaj zvuk kada izvučete gumeni čep iz kade pune vode? Pa voda otiče i otiče i na kraju, kada poslednja količina istekne, čuje se onaj grozan zvuk usisavanja posle koga ostaje da isperete kadu još jednim mlazom.

To je soundtrack sinoćnjeg mitinga SRS-a, bednog okupljanja koje i pored logističke i moralne podrške izvesnih grupa građana čiji lideri su se do juče zaklinjali da čine sve da uhvate haške optuženike, nije uspelo da okupi više od 15tak hiljada ljudi. Ali je zato ostavilo pustoš na centralnim gradskim ulicama. Ne kažem da je Vučiću and co. bilo u interesu da do toga dođe. Partiji koja insistira na imidžu ozbiljne i sistemske bi mnogo više odgovarao miran miting koji bi okupio mnogo više ljudi. Niti mislim da su sinoć Bg rušile standardne pristalice SRS-a. Rušile su ga navijačke barabe kakvih ima u svakoj zemlji i koji, gle čuda, nekako uvek "podržavaju" partije sličnih fizionomija. Ne možeš 15 godina pozivati na ratove i istrebljivanje svega što je nesrpsko, učestvovati u nacifikaciji dela stanovništva, proturati razne problematične ideje i štititi potencijalne zločince, a na kraju se čuditi otkud sada ovi huligani...to je teško licemerje koje svoju kulminaciju ima u pokušaju da se istima uvučeš izjavama o "gnevnim mladim ljudima" koje eto srce boli za Kosovom, Radovanom...mada jedino što njih realno bolucka jeste spolovilo. Trebalo je bes zbog maestralne partije Jokanovićevih izabranika u Bakuu iskaliti na nekome/nečemu.

Ali vratimo se najvažnijem, simboličnom broju okupljenih sinoć. Ispostavilo se da Srbe nije baš briga za RK-a, a za verovati je da će RM imati reprizni efekat, tj. da će rejting te emisije biti još niži...Hadžić verovatno izazove tek esnafski protest udruženja magacionera. Radovan je u toku noći isporučen u Hag, spremite se za još poneku tiradu radikalskog vrha i to će uglavnom biti to. Uvek možete da ugasite ton na TV-u i dobro se zabavite posmatranjem tih kiselih lica. Grimase često mnogo više govore od reči.

I hajde više da se manemo zabavom oko Dabića, ok, bilo je smešno par dana, onako, na ivici apsurda, ali kada se sve slegne i spadnu brkovi i brada ostaje onaj isti ludak koji je dirigovao opsadom i razaranjem Sarajeva i masakrom u Srebrenici. Otprilike isto kao što je njegov alter ego lečio po Srbiji (alternativno) tako je i Radovan oslobađao i usrećivao narod Bosne i Hercegovine. To što je stekao toliko poklonika u oba slučaja govori mnogo više o nama nego o njemu. Zar smo Domanovića čitali baš tako davno?

14 коментара:

Igor је рекао...

Odlican tekst, zbog ovakvih postova dolazim svaki dan na tvoj blog :)

popkitchen је рекао...

U nekom od onih mnogobrojnih dokumentaraca, koje nam je B92 pushtao posle 5.oktobra ima scena intervjua RK sa jednom stranom novinarkom na obroncima iznad Sarajeva koje gori. Radovan recituje, a onda joj prevodi "in this smoke it is our whole being" ili tako neshto. Grozomorno.

Bojim se da smo se svi vishe priklonili nekoj pragmatichnoj liniji - daj izruchi ga (a i ovu dvojicu) pa idemo dalje. Jer smo svi (obichni gradjani) dovedeni u situaciju da brojimo ubijene dal u Srebrenici dal u Bratuncu, ko je vishe kriv - Radovan ili Haradinaj. Ne znam da li svako dete u nizem razredu zna druge evropske metropole, ali sigurno zna sta je Hag.

Мјауриса је рекао...

Zeznuli su ovi i Domanovića.
To ti je isto kao i sa narodnjacima - mala grupa, ali velika buka.

Aleksandar Maćašev је рекао...

Ili zvuk onako gadnog i mucnog povracanja. Krkljanja i davljenja. Pa u talasima. Taman mislis da si sve bljunuo, kad ono ima jos. A posle toga samo kontrakcije potpuno praznog namucenog stomaka. I kiselinom speceno grlo.

Nakon celog iskustva dobro pripazimo sta jedemo i koliko pijemo.

Mislim da smo tu negde pred kraj. Nadam se.
Bez obzira koliko gadno, zao mi je sto ne mogu da ih vidim uzivo kako idu down the drain.

Ivan Bevc је рекао...

Mi vec povracamo krvavu sluz jer smo pocepali zeludac.

Aleksandar Maćašev је рекао...

Samo da ne bude:

You bang your head against the wall
And say you're sick of it all
Yet you remain
'Cause all you need is me

S.P. Morrissey

maare је рекао...

odlichan naslov, sto bi rekli novosrbi da ga "ispostujemo" prigodnom pesmicom.

Bullshit Justice

another crime but it's not in the streets
another criminal is set free
say his rights were infringed
what about the rights of the victims

another criminal is set free
(bullshit justice)
you and i are the ones to pay
(bullshit justice)
another criminal is set free
(bullshit justice)
victims are the ones to pay
(bullshit justice)

murderers and rapists are back on the street
lawyer did his job and kept them free
distorting the truth twisting the facts
they don't care as long as they get rich and fat

Unknown је рекао...

Radovan Karadzic je srpski heroj jer je sprecio da se ponovi pokolj Srba u Bosni iz WW2. Isti je slucaj sa Ratkom Mladicem.
Oni klinci sinoc koji su se makljali sa policijom jesu huligani i besprizornici ali barem imaju muda. Sto se ne bi moglo reci za autora bloga i njegove mekomude poklonike koji sa bezbedne distance svima sole pamet.
U svakom slucaju, desnica uskoro osvaja apsolutnu vlast sirom Evrope pa ce gospodin Bevc i njemu slicni odmah biti upuceni na vaspitno-popravni fizicki rad.

U potpisu,
Otadzbinska uprava buduce Srbije

Ivan Bevc је рекао...

E moj "Predraze", hrabrost se demonstrira tako sto stanes imenom i prezimenom iza onoga sto zastupas. Ne potpisujes se laznim imenom i izmisljenom organizacijom koja bi trebala da bude deo neke sveevropske desnicarske kominterne.

Ili su ti muda toliko meHka da ne smes da ih poturis pred ovu zajebanu ekipu ovde :)

Unknown је рекао...

To sto ti stalno i svuda bezuspesno poturas svoje "ime i prezime" u nadi da ce ga neko zapamtiti i da ce te zapaziti, to nije moj problem. Ne patim od te vrste tastine i gladi za estradnom paznjom.
Uostalom, to mozda i nije tvoje pravo ime i prezime, jer mi nije jasno ko bi sebe, pri zdravoj pameti i nepomucenoj svesti, potpisao ispod ovakvih besmislica koje svakodnevno stancujes.
Mozda si samo ukrao identitet nekog postenog i nacionalno osvescenog momka Ivana Bevca pa ga sada ovde brukas i blamiras. Otadzbinska uprava ce svakako imati tu mogucnost u vidu kada bude razmatrala tvoj slucaj.
A o mojim mudima i tvrdoci istih ne bih bas javno raspravljao na ldp blogu, ko zna kakvih devijanata ovde ima, mozda nekom kviriji padne na pamet da mi ih socno polize.

vladimir је рекао...

Uuu, Predraž je verovatno neki vajni ideolog SRSa (mozda Vucic ili Toma glavom i bradom), posto mu misao, za razliku od njegovih huliganskih jurisnika, ima preko potrebnu i dubinu i sirinu.

Ali dobro, pameti tu svejedno nema. Gosin Predraž iz Otadzbinske uprave ipak i u oratorstvu koristi sinonime adekvatne postupcima njegovih ulicarskih jurisnika. Dobro je sto ga Bevc nije obrisao da jasno vidimo sta nas ceka ako Otadzbinska uprava dodje na vlast. Svi cemo biti pod prismotrom, svima ce nam se suditi prema stepenu klerofasisticke podobnosti.

Evo Predraže, ja sam jedan od tih devijanata koje pominjes, a koji se prvi dobrovoljno prijavljuje na razmatranje Otadzbinskoj upravi. Samo, moraces ti prvi dobro da zines kad ti izgovorim svoj pravi identitet, jer ne garantujem da ti lajava usta nece prasnuti od tvrdoce cujenog!

Aleksandar Maćašev је рекао...

Dakle, pa upisacu se od smeha.

Imate vi, srce moje, jedno coporativno mudo, posto samo tako i opstajete... kao copor. Zato se i ne izdvajate, jer biste ostali bezmudi. Isto vam sljaka i mozak. Jedan, kolektivni.

Nekoliko napomena: veliki SRBIN bi trebao da pise cirilicom i da Drugi svetski rat ne pise kao WW2. Ili su to velikosrbi postali kosmopolite?

Kvirija je udruzenje, a ne osoba. Osobe su homoseksualci ili gejevi. Ako bas volis (a verujem da volis) pederi. A meni sa imenom i prezimenom mozes da se napusis kurca ako se usudis da izadjes iz gomile. Sto bi rekao jedan mnogo pametan HRVAT: U masi smrdi, ali je toplo.

Mozete se jos koprcati koliko zelite, ali ste na sigurnom putu nazad na djubriste.

(izvinjavam se autoru bloga i citaocima na jeziku, ali moras govoriti tako da te razumeju)

Ivan Bevc је рекао...

Zamislite nacionalno osvešćenog momka koji se zove Ivan Bevc!!!!

Rahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

Unknown је рекао...

Pozdrav za pedere i nacionalne manjine uz prigodnu numeru:
http://www.youtube.com/watch?v=YFgf8Id6r34