петак, 19. септембар 2008.

(uvodna napomena, ovo je tzv. medjupost inspirisan vescu, ne racuna se kao pravi post tako da obznana svakako sledi u sledecem....ehm...pravom postu)

...stvarno zivimo u neverovatnoj zemlji. Mladjan Dinkic tri i po meseca pre kraja godine najavljuje smanjenje carine na uvoz vozila i time prakticno unistava poslednji kvartal svim uvoznicima! Sada svi cekaju januar, a distributeri automobila mogu da odu na kolektivni (neplaceni) godisnji odmor.... pa neverovatno, zar ne...dobro da to nije najavio negde pocetkom ove godine...cisto da ljudi znaju da promene biznis... vec nekoliko dana ni jedan automobil nije prodat u Srbiji, zemlji koja nekoliko poslednjih godina pravi ozbiljan rast (prosle godine 55.000 novih vozila, i dalje daleko iza Hrvata i cak i Slovenaca) i koja je ove godine nakon svih silnih izbora i nestabilnosti ipak mogla da nastavi sa usponom...ali sada tesko.

Ovakve stvari se jednostavno ne rade. Ok je to najaviti nekoliko nedelja ranije da se bas oni koji bi kupili u drugoj polovini decembra ne bi zeznuli...a svakako se prvo valja konsultovati sa ljudima iz branse, a ne brinuti samo o sopstvenom marketingu...

6 коментара:

Анониман је рекао...

Nadam se samo da tvoj misteriozni posao nije bio oko uvoza automobila

Igor је рекао...

AHA! Otvaras car dealership! :)

Ivan Bevc је рекао...

do vraga, sad sam shvatio sta sam obecao u prosloj poruci...jbg, izvinite...

Unknown је рекао...

jebote ivane, ja znam sta radis a opet sam nestrpljiva! ajde vise! :))

Milena је рекао...

Evo ga, vec prica kao privatnik :)))

A. је рекао...

(known as Glorfindel)

"Surovi" kapitalizam! :)) Ma i kapitalizam cemo da posrbimo...kao i sve drugo.