субота, 18. август 2007.

TO BEER OR...

Jučerašnji dan je, kako i dolikuje bio posvećen nepčanim i stomačnim senzacijama. Ručak u Bevandi (odličan restoran sa morskim specijalitetima), ali i potonji odlazak na Beer Fest ispunili su očekivanja. U Bevandi je za slobodu pala Kernja od 1,5kg, a na pivskom festivalu svega 4 piva...ostarilo se, šta li?

Beer fest je pojava koju pozdravljam mada nisam sklon masovkama te vrste. Iskoristili smo priliku da popijemo Grolsch (burence od 5 litara je dobar fazon kada vas ima dovoljno), neko, navodno nemačko pivo (izabrah crveno) i po jedan Bitburger. Nažalost, ponuda je uglavnom na nivou supermarketske. Nema više Paulanera, nema ni Staropramena, a zbog ta dva piva sam prethodnih godina bivao spreman da istrpim horde pivopija oko sebe. Tek poneki sumnjivi štand sa "bavarskim/češkim" pivima za koje niko nije čuo, nigde Erdingera, nigde Gambrinusa, od komšija beše tu Skopsko, ali ne i Ožujsko i Karlovačko...kada ogladnite čekaju vas drumski razbojnici koji ispod firme Arilje sprovode legalizovanu pljačku gladnog naroda. Pljeskavica 200, dimljena vešalica 400!!! Pa vi izvolite, sjajno je to što oni koji dobiju zakup mogu da formiraju cene kako im se ćefne, valjda je to tržišna ekonomija, nema konkurencije, znači udri!

Muzički program je jeziv, znate ono pravilo da kad god naletite na TV-u na neku epizodu glupe serije koju ne pratite uvek će to biti ista epizoda koju ćete gledati bezbroj puta. Tako se i meni čini da uvek kada dođem na Beer fest (a to je svake druge godine) baš to veče svira Gale (ex Kerber) koji polunezainteresovanu masu pokušava da zapali spletom "legendarnih" hitova " kao što su Mama, tata..., Čovek od meda, a verovatno i Ratne igre... majstor i dalje fura istu frizuru (hipertrofirani miks koker španijela i pudle), ali nisam uspeo da vidim da li gitarista još uvek ima gitaru u obliku helebarde.
Posle Galeta uvek ide Psihomodo pop, Frida, Ja volim samo sebe i ostale pesme koje su, za razliku od Kerberovih bar zvučale ok pre 20 godina, sada je to onako...sve nekako zvuči kao revija tribute bendova na koje retko ko obraća pažnju.
Ove godine je prostor proširen pa se do piva i može doći, ubačen je Becks stage sa DJ-evima, đuska se .... tja, mi smo zbrisali već oko 01h, bešike popuštaju, a wc-i su bili udaljeni gotovo koliko i automobil pa smo odabrali drugu opciju.

Noćas me je probudila kiša...čini mi se da padne svake godine tokom vikenda za vreme Beer festa.

7 коментара:

Анониман је рекао...

Bravo! Ja sam prestao da idem na BF od kako vise nema Paulanera - sve to sto se nudi mogu da kupim u prodavnici i to po nizoj ceni. A bas sam pre neki dan komentarisao kako bendovi koji sviraju na BF verovatno nigde vise i ne mogu pa dodju tu. Stvarno bi organizatori mogli malo vise da se potrude da dovedu i neke druge proizvodjace piva. Ne znam da li se neko seca, ali je svojevremeno pre par godina u Rodicu moglo da se kupi Fosters-a u hektolitrima.

Анониман је рекао...

Zeznuh se pa se nisam potpisao u gornjem komentaru. :)

Ivan Bevc је рекао...

Eh Fosters, pa 4x, pa meksikanci, pa redovno odsustvo americkih piva..pa nesto egzoticno...ma nista, totalna industrija, velike pivare Interbrew i Carlsberg su proterale svu mogucu konkurenciju.

Анониман је рекао...

Na simpozijumu pivara, u pauzi ljudi odluce da nesto popiju. Predstavnik Heinekena naruci Heineken. Onaj iz Budweisera naruci Bud. Onaj iz Stelle naruci Stellu. Samo Irac iz Guinessa naruci Pepsi. Pitaju ga ostali: "Pa dobro, kako mozes na simpozijumu pivara da narucis Pepsi?" A Irac kaze: "Pa kad niko ne pije pivo, necu ni ja."
Cheers!

Ivan Bevc је рекао...

Hahahahahaha, odlicno!!!

ribafish је рекао...

jebeni zagreb nema svog beer festa. tuzno...

Ivan Bevc је рекао...

E to me čudi, pivopijte se kao i mi, Ožujsko i Karlovačko vode bitku na tržištu, a imate i nekih manjih pivovara. Doduše, slični su vam hipermarketi, ostaju samo fabrička piva u ponudi, a nestaju ređa a bolja.

Mada, verovatno zbog turista, na Lošinju videh razna nemačka u ponudi.