четвртак, 22. новембар 2007.

FUDBALSKI ARANĐELOVDAN

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=
11&dd=22&nav_category=11&nav_id=273259

...dakle, 1:0 za Čedu, dokaz je tu i baš me živo zanima šta će na ovo reći Miškovićevi drugari Koštunica i Tadić, vatreni branioci svete srpske zemlje na koje izgleda može da se utiče..verovatno karticom za popust u KFC-u, čujem da Tadić preferira hot chiken wings (može da pojede najveću kofu), a da je Voki lud za tamošnjim kukuruzom kakav raste još samo u Koštunićima.
E, da, jel zna neko zašto Ameri zezaju Miška? Mislim, možda je važno, možda je krao po tržnim centrima ili je finansirao Slobu...svašta tu može da bude.

Juče sam kao i svaki licemerni ateista neizmerno jeo i pio na slavi mog prijatelja Dejana, kad je slava bar nek je posna, pa se kao prejedem zdravije.

Bacali smo pogled i na tv ekran, agonija plavih u crvenim dresovima (jel agencija Plavi Plavi promenila ime?) išla je odlično uz riblju čorbu i pohovanog smuđa, nema šanse da se zagrcneš uz tu uspavanku. Kao ljuta travka na ljutu ranu vaskolikog srpskog fudbalskog bića došla je vest o pobedi Kroata na Vembliju. Kapirate razliku između njih i nas? Nama je pobeda trebala, njima nije. Mi smo igrali kod kuće sa drugim timom Poljske, oni u gostima sa prvim timom Engleske. Oni su pobedili, čisto da pokažu da su mnogo bolji od nadmenih Engleza (koje su već ponizili u Hrvatskoj) i da niko ne može da kaže da su prodali meč, a mi smo jedva iščupali bod. Sreća pa meča sa Boratom i ekipom neće biti jer bi to bio još jedan ponižavajući dan.

Nije tolika razlika u kvalitetu između njih i nas, ali je mentalitetska razlika ogromna, njihovo treće mesto 1998. nije bio slučajno, bilo je kruna jedne sjajne generacije koja, nemojmo se zavaravati, nikako ne bi postigla takav uspeh da je ostala cela Jugoslavija. Prosto i jednostavno, oni vole svoju zemlju i stalo im je da je ne obrukaju, a imaju i izvesno znanje i viziju. A mi razmišljamo da li da Klementeu damo još jednu šansu? Mlad je dečko, treba ga istrpeti...

5 коментара:

Анониман је рекао...

Cestitke navijacima Hrvatske i njihovoj ekipi povodom pobede na Vembliju. Takodje, veliko hvala sto su nas, ljubitelje fudbala, spasili od posasti zvane engleski mediji i navijaci, koji su verovatno vec kod rezultata 2:2 trazili od gravera UEFA da pocne da urezuje "E" u pehar. Evropsko prvenstvo ce biti zanimljivo za gledanje narocito bez evropskih Brazilaca i "land of hype and glory".

Анониман је рекао...

Nema sta, braca Hrvati su posteno odigrali za pravoslavnu bracu Ruse. A Rusi,pa to su bre karakterni patuljci i govna ko i mi. Jeste li videli, umalo da ne pobede ni Andoru i time prokockaju hrvatski poklon. Nadam se da ce sad onaj ruski oligarh da kupi Hrvatima one mercedese sto je obecao.

Utakmica na Vembliju je bila jedna od najboljih koje sam ja ikad gledao. Stvarno sam uzivao. Totalni fudbal u kojem je doslo do izrazaja svo hrvatsko umece i ona njihova karakteristicna borbenost (po kojoj se toliko razlikuju od nasih reprezentativaca).

Nase sam prestao da gledam odmah u startu, cim sam video u isto vreme u startnoj postavi i Kovacevica i Kuzmanovica i Duljaja. Koji je Klementeu djavo?? Pocinje utakmicu sa sto zadnjih veznih. Pa takvih igraca u timu treba da bude jedan ili nijedan. Jedino Srbi obiluju u defanzivnim veznjacima, kvariocima protivnicke igre, dok kreativnih veznih i onih napadaca koji mogu dati gol-nema ni za zivu glavu. E da su nam bar jedan Eduardo Da Silva i Luka Modric:)

Анониман је рекао...

Mene samo zanima da li je taj papiric falsifikat, ili je Americka ambasada dala lazno saopstenje. Sto se tice fudbala, najsmesniji su mi poznavaoci koji na racun 11 najamnika koji sutiraju loptu protiv 11 drugih takvih najamnika, izvlace istine o univerzumu, mentalitetima i sudbini covecanstva. Razlika je jedino u medijima i tretmanu reprezentacije, koja je u Hrvatskoj drzavni projekat, a kod nas svaka susa ima misljenje i zna bolje, i najvise uziva da prosipa izlucevine po fudbalerima ili da umanjuje njihov uspeh.

Анониман је рекао...

Crne vesti su danas stizale jedna drugu. Prvo je ambasada demantovala da je dokument autentičan, onda se ispostavilo da na njemu nema ni potpisa ni pečata, tako da ovaj dokaz na sudu ne vredi ni pet para. Uopšte, cela ova akcija sa krivičnom prijavom će ispasti najobičniji autogol. Kao da je Klemente pravio strategiju.

Onda se ispostavilo da će Orlovi Orlovi ('se sad tako zove?)ipak morati i u subotu da igraju, sve sa igracima koje ni rođena majka ne bi pozvala u reprezentaciju (mozda jedino Toza Veselinović bi- on je, za svog mandata, u reprezentativce proizveo nekoliko hiljada ljudi).

Pre jedno godinu dana sam na HRT-u čuo kako komentator njihove nogometaše naziva 'europski Brazilci'. Ostadosmo i bez tog časnog, a nikad zasluženog, nadimka. Mislim nepravedno, jer sam ubeđen da je to ovdašnji izum - da ga je u Maderi izmislio trust vinjakom intoksiranih mozgova.

Ali i ne možemo da budemo Brazilci, kako reče i Vladimir, sa gomilom igrača koji jedva znaju da tačno dodaju loptu, a za dribling koji nije pravolinijski valjda nisu ni čuli. Još od Piksija nemamo nijednog kreativnog veznog igrača. Nekad (SFRJ) je i najprosečniji klub imao jednog dobrog plejmejkera, a sad bi nam i matori Predrag Đorđević bio najbolje rešenje.

Uzgred, od 14 ekipa koje su prošle kvalifikacije čak 7 je iz Istočne Evrope (ako se tu računaju i Grci i Turci). Možda ćemo u budućnosti sebi da laskamo sa 'balkanski Istočnoevropljani'!?

Xpirit је рекао...

Ne slazem se da je kvalitet HR reprezentacije i nase slican. Jedan Luka Modric vredi koliko cela nasa ekipa minus Vidic... a tu su i Corluka, Eduardo... Velika je razlika, prevelika... nasa ekipa je osrednja i to kazem jer nisam objektivan prema nasima.