недеља, 4. новембар 2007.

KRUG

Hm, ovo više nije zezanje, već je nedelja, koliko za nekoliko sati biće nedelje veče, dokazano najdepresivniji momenat u životu. Možda bi opcija promene kalendara u smislu dodavanja još nekoliko dana (donedelja, dvonedelja, tronedelja..) koji bi takođe bili neradni, a išli bi pre utorka, srede i cetvrtka pomogla rasterećivanju duše napaćenog radnog čoveka.

Kad ne bih radio bilo bi mi dosadno...često to čujem od prijatelja, čak i onih za koje pouzdano znam da ne vole svoj posao...ehm..sve zavisi, kad ne bih radio, a imao bih puno para siguran sam da bih se snašao...opcija nerada i životarenja mi je strana, užasno je glupo život spiskati na izbegavanje svega što on može doneti.

Popodnevna projekcija filma Across the Universe u SC privukla je ne preterano impozantan broj posetilaca, cenim da ih nije bilo ni hiljadu. Šteta, film neće igrati i ovo malo domaćih bioskopa, a cenim da bi uz pristojnu kampanju mogao da ima svoju publiku...idealan je za kasne večernje projekcije u bioskopima sa dobrim ozvučenjem. BTW, u SC-u je zvuk sada stvarno ok. O filmu uglavnom mogu da kažem dobre stvari. Vizuelno je raskošan, pesme Beatlesa u novim aranžmanima i izvođenjima zvuče sveže i, naravno, vanvremenski (nabavite soundtrack obavezno), obrađuje se jedan lep, verovatno poslednji romantično revolucionarni period u istoriji koji je davao nadu da možemo da živimo u lepšem i pravednijem svetu (kraj 60tih) koji je iza sebe ostavio dobru muziku, filmove, smešnu modu i...tja, setu zbog propuštenih prilika koje u stvari nismo ni imali. Likovi su jako zanimljivi, glavni glumac jako liči na Pola Mekartnija, njegov drugar povremeno jezivo liči na Kurta Kobejna, ima tu i lažnih Hendriksa, Dženis...čitav niz asocijacija na stihove Beatlesa...ma pravo opuštanje i uživanje od filma...da je samo 15 minuta kraći bio bi skroz super.

Danas treba da gledamo Četvrtog čoveka. Uf, malo me je strah, al mora se...

1 коментар:

Анониман је рекао...

Kakav je bio Cetrvti covek? Nista ne rece...