недеља, 23. март 2008.

HOME OF THE VAIN

Kada neko naš odavde napravi karijeru u "belom svetu" obično ga naši mediji razvlače do besvesti, bilo je slučajeva kada su i sasvim opskurni likovi prikazivani kao velike zvezde, samo da se zadovolji potreba javnosti za uspehom napolju...a mora se priznati da, posebno kada je u pitanju kultura ili umetnost, nemamo baš čime novim da se pohvalimo poslednjih decenija.

U slučaju Nikole Tamindžića, bivšeg Beograđanina, a u poslednje vreme vodećeg njujorškog nightlife fotografa sa sve boljim umetničkim radovima sve je obrnuto. Mainstream mediji ga ignorišu, a underground online community slavi kao boga.

A tako bih voleo da nesnosna Mira Adanja Polak ode da ga poseti pa da je on provede po sodoma&gomora žurkama koje sjajno fotka ili da joj organizuje jedan soft porn foto sešn.

Na sajtu www.ambrel.net možete da vidite njegovu arhivu NYC party fotki od 2004. do 2008., a na novom sajtu www.homeofthevain.com su njegovi novi radovi. Uživajte.

5 коментара:

etotako је рекао...

Hahaha!

Bravo za predlog gospođi M.A.P.
A Nikoline fotke pratim poodavno i takođe preporučujem...

etotako је рекао...

A što se tiče verifikacije njega na našem podneblju...kratko i jasno bi ga ocenili kao nepodobnog. Garant!
Širitelja mržnje, nasilja, kiča, raznoraznih sexualnih opredeljenja and so on...Dok god se ne pomeri u ovoj ovde avliji ta granica da umetničko i realno ima različite prostore egzistencije, bićemo tamo gde i jesmo. U kulturnoj buli.

zagrljaj је рекао...

tamindzic je super. a intervju za YC npr??

Ivan Bevc је рекао...

Citas mi misli, bas radim na tome :)

zagrljaj је рекао...

super, srecno :)
covek proglasen u v.voiceu i L-u za nightlife photographer of the year, a ovde za njega znaju samo prijatelji