субота, 14. јул 2007.

BACK TO REALITY

Stigao kasno sinoć, aerodrom Beograd dočekuje ljude relativno brzom pasoškom kontrolom, a potom nas podseća gde i kako živimo pošto imaju samo jedan kamiončić za prenos prtljaga od aviona do čuvene pokretne trake. To u praksi znači da ako (kao ja) nemate sreće nego upadnete u treću ili četvrtu turu svoj prtljag ćete čekati cca 20 minuta od momenta kada je traka startovana. Kratak sam sa vremenom pa će izveštaj sa zanimljivog putovanja uslediti tokom sledeće nedelje, a za sutra čvrsto obećavam izveštaj sa koncerta Rolling Stonesa.

Normalno, jutrošnji rutual čitanja kafe uz Danas mi je preseo zbog izvesne grupe idiota koja je napale učesnike povorke koja promoviše različitost i ravnopravnost. Valjda je to ovdašnjim klerofašistima koji umesto mozga gaje prasetinu, a umesto uz stihove Milana Mladenovića i Džima Morisona odrastaju uz pakleni miks Marine Tucaković i Vladike Nikolaja suviše "zaličilo" na neku pederastiju i jevrejsku zaveru te su brže bolje požurili da deluju preventivno. U Srbiji različitosti nema da ima, svi imamo biti isti, pravoslavni, probuđeni i uspavani uz kosovske mitove i, što je i najčešće, slabih higijenskih navika. Baš takvi, krezavi, agresivni i ošamućeni od loše domaće rakije savršeno odgovaramo našim gospodarima u mantijama i šaniranim odelima.

Sve ovo se desilo u Novom Sadu, gradu u kome je počinjao festival na kome zbog ogromnog broja gostiju iz inostranstva ima (valjda) biti mnogo sigurnije nego bilo koji grad u Srbiji danas.

A policija? Ona intenzivno traga za počinicima.
Seća li se neko slučaja novinara Dejana Anastasijevića?

5 коментара:

Анониман је рекао...

Da ne smoponjem da se nije mogla dobiti izjava od nadležnih organa "kojih nije bilo" tu noć.

Анониман је рекао...

Jel' piše štogod zanimljivo u toj kafi? :)

(Izvinjavam se, morao sam, danas mnogo nešto grešite, ljudi.)

Анониман је рекао...

Kako je super u Novom Sadu! EXIT RULES!

Анониман је рекао...

Slažem se predsedniče. Realnost je sasvim drugačija. Ovakva:
http://blog.b92.net/text/443/Nikad%20nam%20nije%20bilo%20bolje%21/

Ivan Bevc је рекао...

Super sto je super u NS, drago mi je da je tako, bilo je i suvise razocaranja u poslednje vreme.

Sto se realnosti tice ona je daleko od sjajne, ali, ako je poredimo sa neslavnom prosloscu 90tih ili sa onom u zemljama crne Afrke onda je sigurno dobra. Sa druge strane, prosto poredjenje sa bliskim susedima cesto ume biti porazavajuce, o ozbiljnijim zemljama da ne pricamo.

Poenta je postaviti sebi visoke ali dostizne ciljeve i stremiti ka njima, a ne uljuljkivati se u ideji da je ovde mnogo dobro. Nije ali moze biti mnogo bolje, a da li ce biti zavisi u najvecoj meri od nas samih.