понедељак, 16. јул 2007.

TEHNIČKI PROBLEM

Biću kratak: ne kupujte, ni pod kakvim okolnostima, ni na kakvim sniženjima, ma koliko vas ubeđivali...nikada nemojte da kupite Fujitsu Siemens notebook.
Dva su mi crkla za dva meseca, džaba i garancije i servisi...čekaš po pet dana da ti ga zamene i onda opet sranje. Ne znam koji su bolji, možda Dell, možda HP, Toshiba...ali ovo je krš. A i baterija mu je očajna (1h). Nešto što košta 700 evra bi moralo da radi kako treba.

Pišem više od kuće, ako stignem, izvinjavam se ali viša sila...evo, koleginica me već mrko gleda što joj zauzimam kompjuter. Kapetan Bevc se odjavljuje.

12 коментара:

Magrit је рекао...

Hm, i ja imam FujitsuSiemens 1310 evo vec godinu i po, i odlicno radi. Baterija mu traje oko sat i po, do dva, zavisi sta se na njemu radi, a znam da ga maltretiram sa 2-3 graficka programa odjednom. Moguce da je serija u pitanju, dobavljac..... no bas mi je zao da imas takvo iskustvo. Imas li garanciju na njega?

Анониман је рекао...

Ja uzeo Lenovo 3000 N100 još u decembru. Vrlo zadovoljan...
Mada, ni to što se tebi dešava nije bez razloga. Siguran sam da na nase, i slična, tržišta šalju lošije serije, one koje se prije stavljanja u prodaju mnogo rjeđe i površnije provjeravaju, jer tvoj brend na zapadu ima sasvim OK reputaciju.

Ivan Bevc је рекао...

Ja sam pre ovog imao FS ali prethodnu seriju Amilo koja je radila bez greske godinu dana. Medjutim, ispostavilo se da ova nova serija klincu ne valja. A nisam jedina zrtva, sa jos nekoliko strana stizu slicna kukanja.

Nije daleko od istine da trzista istocne Evrope dobijaju losije proizvode. Neke stvari svako moze i sam da proveri (cokolada, pivo, deterdzent...) prostim poredjenjem, a za tehniku morate da sacekate nekoliko meseci.

Ali, i masovna proizvodnja je urusila kvalitet.

Анониман је рекао...

Svojevremeno je Dell bio zakon, HP je bio sasvim OK, a sad je toliko sve otislo do djavola, da je bolje biti obazriv i ne davati preporuke za nove serije. Doduse, na zapadnom trzistu verovatno moze da se nabavi i FS koji sasvim lepo radi...

Unknown је рекао...

Korisno je saznati ovakvu stvar, baš ovih dana biram neku konfiguraciju, imaću ovo u vidu.

Анониман је рекао...

Kakav bedak bas ovih dana treba da dobijem sluzbeni fujitsu-siemens. Koji model si ti imao?

Анониман је рекао...

e, pa bas mi je zao sto ti se ovo desilo. ja imam fujitsu siemens vec 4 godine i stvarno me sluzi besprekorno. ocigledno totalno zavisi i nista nije garant ni za sta, dodjavola.

Анониман је рекао...

ko ima para, uvek preporucujem mac-a.
ostalo, hp je sasvim u redu.

Ivan Bevc је рекао...

Model je Amilo L7320GW.

Vratili mi ga kasno sinoc, kazu otisla mu maticna ploca...od vrucine valjda :)

Анониман је рекао...

I ja imam Fujitsu Siemens Amilo 1300.
Kuler se kvario tri ili cetiri puta, vise ni ne brojim...Cesce je bio u Pakomu na servisu, nego kod mene u stanu ( momci tamo su stvarno dali sve od sebe, nemam zamerki na njihov rad ).
Takodje, moj kum je kupio slican model, malo noviji a ekran mu je bio negde svetliji, negde tamniji ( ne nije gledao film o Karavadju:-))). Ekran su mu promenili, ali je qm i dalje nezadovoljan.
Problem sa kulerom je maltene neresiv, tako da NIKAKO ne kupujete FS laptop!!!

Анониман је рекао...

Ja imam FSC Amila Pa1538 i ne mogu se pozaliti, ili nemas srece ili si bas ubo falican model :D

Анониман је рекао...

sta je to pakom? mom FS-u treba servis, hitno :(. jadna modesty, bas joj nije dobro!