недеља, 10. фебруар 2008.

GRAY IS ALL AROUND ME....

Opšte sivilo ovijeh dana, čini mi se da nam se i vreme podsmeva. Eto, prošli vikend je bilo lepo, taman za izbore...i čim smo se malo poradovali eto nama hladnoće, neba boje blata, neke mrljave kišice/susnežice...čisto da gde god da okrenemo glavu imamo nešto što nas podseća na našeg Premijera i njegovu stranku gospodskih, odgovornih, vrednih, angažovanih, nepokolebljivih asova - skraćeno GOVANA.

Ali, nije sve tako sivo. Sinoćnja virtuozna svirka Rozenberg trija u Sava Centru i prepuna oduševljena dvorana (ljudi koje inače ne viđam ni na Festu, ni na nekim drugim koncertima)svedoči o tome da još umemo da se radujemo lepoti. Njihov uzor i inspiracija bio je Đango Rajnhard, belgijski ciganin, jedan od najvećih gitarista svih vremena...čovek koga bi naša bezObrazna omladina, kada bi samo znala za njega, verovatno prezirala zbog porekla. Nikada neću razumeti kako neko ko je mlad ne ume da bude srećan, pozitivan i dobar. Kako ga ne zanima da otkrije i osvoji ceo svet...

Predlog za danas: ako ovo čitate uz prvu kafu na prazan stomak, ustanite, obucite se i izađite napolje na doručak. Bread and co. pekare su super mesta da se pojede neko lepo pecivo (sladak sir) ili sendvič, popije kapućino, pročitaju novine...a onda lagano do bioskopa da vidimo kakav je u stvari taj Čarlston za Ognjenku.

Put od 1000 kilometara počinje jednim korakom.

5 коментара:

Stefan је рекао...

Carlston je interesantan za pogledati, ali buka koja se digla oko njega je prevelika. Svejedno, treba ga pogledati

Анониман је рекао...

E, pazi, februar je mesec, sto te iznenadjuje lose vreme? To je priroda tako podesila, da u februaru bude malo hladnije nego u aprilu, a mozda mislis da su i mesece tokom godine izmedju sebe podelile stranke pa je LDP zasluzan za one prolecne kad sve krene da mirise i buja. A, sto se tice tog nezadovoljstva kod mladih, mislim da je bolje ne osudjivati stalno druge, vec pokusati da ih razumes, mislim, ako si vec demokrata i zalazes se za slobode razne vrste, daj slobodu drugima da izrazavaju svoje misljenje mesto sto se nad njima zgrazas. I ako je neko mlad ne mora da znaci da mora da ide okolo i lovi leptire, pogotovu sto isti uglavnom ne zive u Urbanom okolisu izuzev ako ih neki slabo placeni pekar iz Bred end ko ne ugravira u jedno od svojih peciva.

Nikola Marković је рекао...

django beshe francuz, a ne belgijanac, koliko me secanje sluzi

Nikola Marković је рекао...

tj. francuski ciganin :) ali to i nije toliko bitno, bitna je njegova muzika, koja je predivna. a rosenberg trio nisam odgledao...

Ivan Bevc је рекао...

Jean Baptiste "Django" Reinhardt (January 23, 1910 – May 16, 1953) was a Belgian Sinto Gypsy jazz guitarist.