четвртак, 21. фебруар 2008.

NA ISTOKU STARE PRIČE

Vidim da su mnogi posećivali ovaj blog u nadi da će pročitati ono sa čim se (ne)slažu. Hvala na zainteresovanosti, lepo je znati da moje mišljenje znači i prijateljima i neprijateljima samo od toga je slaba vajda i za jedne i za druge...dakle, za sve nas.

Nisam raspoložen za pisanje, teško je gledati ponavljanje istih starih gluposti...i zaista, prvi put su bile tragedija, sada su farsa. Svi sve znamo i svi se pravimo ludi i pristajemo da učestvujemo u kolektivnoj histeriji. Brod ludaka.

Ima dve loše i jednu dobru vest za vas:

Loša - prisustvujemo, a neki i saučestvuju u realizaciji paklenog plana desnice da osvoji sve poluge vlasti kroz vanredno stanje izazvano navodnim gubitkom nečega što je još 1999. izgubljeno.

Dobra - ako ste zaboravili, od demoliranja Mekdonaldsa, Ambasada i Kulturnih centara 1999. pa do 5. oktobra 2000. je proslo samo godinu i po dana.

Loša - živimo u najjadnijoj, najbednijoj i najprimitivnijoj zemlji u ovom delu sveta, ali to nema veze sa sastavom zemljišta već sa narodom koji čini svaku državu onakvom kakva je. I to se nikada neće promeniti, možemo još 100 puta da padnemo i sto puta da se dignemo, nikoga više neće biti briga za to. Bićemo usamljeni pijanac koji se valja po blatu i kome više niko ne prilazi da mu pomogne u strahu da će i sam biti uvučen, isprljan i ispovraćan.

Dakle, nema više nade. Nije gubitak Kosova poraz, poraz je ono u šta se pretvaramo nakon toga. Priznajmo, jedva smo čekali razlog da opet prestanemo da se kupamo, učimo, ponašamo se pristojno...

p.s. pošto su branioci Kosova zauzeli sve medije uveo sam obaveznu registraciju za one koji žele da komentarišu. Dakle, nije u pitanju cenzura već želja da anonimne nateramo da se makar potpišu ispod onoga što tako vatreno zastupaju.

30 коментара:

Анониман је рекао...

Ovo što će se danas dešavati ispred SKupštine me veoma podseća na veliki miting na Ušću na kome je Srbija jednoobrazno rekla da je Kosovo Srbija na čelu sa SM!

Ognjenka Lakićević је рекао...

sta reci...rekla sam dosta toga u onom svom postu pominjuci gvineju bisao. kao sto napisah u nekom od prethodnih postova, ostali su nam samo nasi mikrosvetovi...

Unknown је рекао...

Ja osecam da zivim medju ljudima dobre volje i snaznog karaktera. U trenutku kada se desi nepravda tolikih razmera, mir koji je demonstriran cini me ponosnim. U drugim zemljama ambasade gore i stranci se prebijaju i ubijaju zbog karikature. Da se ovo desi bilo kojoj, ponavljam, bilo kojoj
zemlji zapadne evrope bili bismo svedoci najgorih rasistickih i nacionalistickih sukoba, represije, prebijanja, verovatno smrti. Treba se samo setiti sta se desavalo Muslimanima u SAD posle 11. septembra. To je trajalo mesecima i ubijeno je vise ljudi. Unistenu imovinu niko nije ni evidentirao.

PROCEDURA је рекао...

dobrodošli nazad u unutrašnju emigraciju. mislim da će nam danas mnogo pomoći internet, ako ga bude bilo, da sami - sedeći u svojim sobama sa svojim knjigama i pločama i voljenima - budemo u kontaktu sa normalnima.

http://procedura.net1zen.com

Анониман је рекао...

Nakon sto je Japan napao Pearl Harbour americke vlasti su organizovale sakupljanje i zatvaranje u logore, takozvane Detention camps, svih Japanaca koji su se nasli na teritoriji SAD, znaci, ne japanske drzavljane, vec punopravne americke drzavljane japanskog porekla.
U svetlu te i takvih istorijskih cinjenica moze se cak reci da je reakcija Srbije i Srba previse mlaka, daleko ispod onoga sto su zapadne obavestajne sluzbe ocekivale.
A sto se tice ovih koji kukaju kako nista ne valja, takvima srdacno preporucujem da iskoriste sto su jos uvek u posedu pasosa (vazeceg) i da usrece neku clanicu EU svojim urbanim, civilizovanim i modernim prisustvom.Verujem da vas tamo cekaju sirom rasirenih ruku.
I za kraj "oni koji najvise jadikuju, najmanje trpe"-dok neki putuju u Barselonu, jedu hobotnicu u Zagrebu i posecuju pozorisne i bioskopske predstave, deca na Kosovu zive u stalnom strahu, bez struje, bez slobode kretanja i sa tablom cokolade kao misaonom imenicom. Toliko o ljudskoj solidarnosti.

Ivan Bevc је рекао...

Tragedija ove zemlje je sto oni koji iole pristojno zive shvataju da ovde nije dobro i koliko bolje moze biti, a vecina cuti, trpi i propada.

A ti si junacino sigurno spreman da okrvavis gace za slobodu Kosova i da odvojis od usta za tu srpsku decu... ili mozda bas i ne... lakse ti je da sedis ispred kompjutera i fekalizujes one koji ne dele tvoje stavove nego da stisnes petlju i odes dole da pomognes.

Licemeru, najvise sto umes je da bacis ciglu na Mek i da kenjas po tudjim blogovima.

I stvarno mi je zao sto mi zavidis na zivotu koji vodim...ali do njega neces stici mrzeci druge vec ozbiljnim radom i koriscenjem mozga.

I da, bolje se obrati svojim voljenim liderima i pitaj ih zasto se voze u skupim sluzbenim automobilima, primaju ogromne plate i zive kao bubreg u loju dok ta deca dole pate. Ja toj deci nista nisam uzeo, sve sto imam sam posteno zaradio, za razliku od ovih na cijem ces mitingu dozivljavati serijske polucije.

Nebojsa Andrijasevic је рекао...

Evo jednog sjajnog komentara sa bloga Biljane Srbljanovic

Supermod ili ko vec

Interesuje me samo da li ce i ovog puta biti izbrisan moj post dole malo izmenjen? Interesuje me samo u cemu je bio problem --to sto sam rekla da je Tadic mrcina, to sto sam rekla da su im mali, ili to sto sam rekla za albance --siptari? koliko je meni poznato oni sami sebe tako nazivaju hm? samo me interesuje razlog -- no hard feelings

Iako se trudim da ne gledam tv i slusam i citam bilo kakve medije ovih dana ( izazivaju mi bes i muku u stomaku pomesano, dodje mi da vristim ili gadjam tv) blog sam naravno citala i ipak morala da ostavim svoj doprinos .
Elem sta sam ono htela da kazem--S obzirom da su nas opet izjebali oni sa malim -- mislim na Borisa i njegove idole i Kostunjavog i Tomu i to nas posteno izjebali (ovom prilikom zelim da se izvinim Kusovcu sto sam ga ubedjivala na njegovom blogu jelte da izadje i glasa za ovu mrcinu Tadica) zelim da kazem da sam dosla do zakljucka da smo mi srbi ( or atlist jedan deo nas ili barem ja ) rodjeni da nas trte. I to obicno pravimo iste greske i dozvoljavamo da nas trte ovi s malim posle cega se osecamo, odnosno ja se osecam prilicno isfrustrirano, posto ja licno preferiram veliki verujte mi jer sam probala a koliko znam i momci iz qvirije i vecina na ovom blogu se izjasnila da voli veliki.
Tako da ono sto sam htela da kazem je da -- SIZE DOES MATTER -- u svakom slucaju, o cemu god da pricamo, da li o djoki ili o drzavama ili politikama ili kofericicima s lovom u svetu. Tako da ovo ponovno kurcenje s malim je nesto sto stvarno ne mogu PONOVO da gledam i ponovo da varim i ponovo da pokusavam da shvatim. I sada s obzirom da size does matter ( aaaloo u-t-u-v-i- t- e to sebi u glavu! mnogo je prosto) i da nam je mali , sta radi mali? Mali mora da bude dobar tehnicar jel tako? Odnosno da vam prevedem vama s malim -- mora da vodi mudru politiku i izvuce sve sto moze ( umesto da mi isuce mali i mase mi s njim i kuka kako mu je mali i kako je prevaren i kako je to nepravda) jel tako?!
Ocigledno nije tako. Posto da je tako ( da ne elaboriramo dalje kako se sa malim postize orgazam ako ga dobro navodis) mi ili vi sa malim bi shvatili da ste uz dobru, dugu pripremu mogli nesto i da dobijete ovako izgubljeno je sve i ne treba da se ljutimo ni na koga jer ocigledno nismo radili sistematicno i predano kao sto je radila druga strana.
Ja samo mogu da cestitam Albancima ( sorry ako se nekome ne svidja ovaj naziv moze da se zali Bogu) i da nam kazem da mi mozemo samo lepo da sednemo i da ucimo od njih. Da prepisujemo.
A ovima nasima sto masu s malim i prave samo vecu stetu mogu da kazem samo ovo --majstori ima stara otrcana srpska poslovica koja glasi --prase se uoci bozica ne goji -- pa nemojte zA 10 godina da nam opet bude kriv janko i stanko sto su siptari stigli do Nisa -- s obzirom da se njihove zene sve cesce poradjaju u Leskovcu i Nisu i uzimaju izvod iz maticne knjige rodjenih sa tvih prostora ( ovo su vec rumors ali bi ih ja svejedno proverila da sam na mestu vas s malim bas iz razloga da ne bude opet kukanja za neku godinu o velikoj nepravdi ).I pozabavila bih se sa srpskim teritorijama na severu Kosova ali bih se NAJPRE pozabavila sa situacijom unutar Srbije jer da je ta situacija bila ok do svega ovoga ne bi ni doslo.Da je Srbija bila jaka ali najpre ekonomski jaka.
I jos nesto majstori -- zabole me ribica za Kosovo dok ja nemam dovoljnu platu , jel jasno bre to?!
I ovaj narod da je pametan ko sto nije posto je zaludjen s Kosovom reko bi vam sad -- zabole me za Kosovo dok su cene u Srbiji ovakve kakve su, dok mi zivimo ko skotovi , dok je 8 klinaca izgorelo , dok deca po domovima zive u strasnim uslovima, dok ljudi umiru od hladnoce i gladi i porodice se ubijaju cele. Jel jasno bre to vama s malim djokama alo??! Ili cete narednih godina sad da imate alibi za sve?!
nece moci
i samo da dodam ovde -- izvinite ali idem da citam i odgovaram na mailove iz sveta gde mi otkazuju dolazak na naucni simpozijum za koji su do pre 2 nedelje bili thrilled da ucestvuju na njemu.
Pa vi sad vidite dragi moji koliko mi radimo sami protiv sebe

dakle supermod u cemu je problem s mojim postom?
izvinjavama se biljani

Ivan Bevc је рекао...

Jos par zanimljivih tekstova:

http://blog.b92.net/text/2303/
Dolazi%20mart/

http://pescanik.net/index.php?&p=288
&an=Vesna_Pe%C5%A1i%C4%87&ni=1407&nd
=1

Unknown је рекао...

Ukratko,Franc Verfel: NIJE KRIV UBICA, KRIV JE UBIJENI

To je sve vec vidjeno u nacistickoj Nemackoj. I nikakve civilizacije, osvestenja, putovanja i vize ne vrede ni trunku ako osoba nije covek.

Ivan Bevc је рекао...

Ajde idi i tu demagogiju siri na mitingu, majke ti.

Ovde nije rec o tome da li je ovo sto se desilo sa Kosovom pravedno (nije, naravno), ali je fakat i tocak istorije se da vratiti unazad, kao sto se taj ubijeni ne da oziveti.

Kosovo ce biti mali gubitak u odnosu na ono sto cemo izgubiti ako ne shvatimo neke stvari.


I sto se ne potpises lepo punim imenom i prezimenom Nenade?

Gaga је рекао...

"I za kraj "oni koji najvise jadikuju, najmanje trpe"-dok neki putuju u Barselonu, jedu hobotnicu u Zagrebu i posecuju pozorisne i bioskopske predstave, deca na Kosovu zive u stalnom strahu, bez struje, bez slobode kretanja i sa tablom cokolade kao misaonom imenicom. Toliko o ljudskoj solidarnosti."'

PROSTO NEVEROVATNO!!!!!!

Milena је рекао...

Desio se presedan. Jeste. Za sve ove godine gomila medjunarodnih sporazuma je prekrsena. U prevodu, niko nas ne zarezuje 5%. To boli. Ali mi nismo naucili lekciju i nastavljamo razmisljati u pogresnim okvirima. Jer postoji RAZLOG zasto nam se sve ovo desava, a razlog je, ukratko, losa politika. Gomilu situacija i argumenata nismo iskoristili u pravo vreme i na pravi nacin. Vecito se trzamo posthumno, da tako kazem. I sada se samo ponavljamo.

Govori i poruke nasih lidera su vrlo poeticni i udaraju na nase emocije i izrazenu potrebu za solidarnoscu. Ali te govore svet ne razume. Politika drugih zemalja zna samo za govor ekonomije (novca). Plastican primer je Kostunicin govor u Orascu gde recimo kaze da smo otisli tamo da se posavetujemo sa Karadjordjem, a mene masa ljudi ovde pita da li je Karadjordje neki nas ministar. Da li da se nasmejem ili zaplacem? Da li da objasnjavam da se nas premijer savetuje sa pokojnim vodjom srpskog ustanka, covekom koji je umro u XIX veku?! Da li da objasnim Kostunicinu poetiku samo nama jasnu? I da li ce to iko (sem nas, naravno) razumeti? Dakle, to su ti losi govori i poruke o kojima pricam i koji prolaze kod nas, ali ih svet ne razume. Mi moramo da se sluzimo argumentima, a ne pesnickim figurama. I moramo shvatiti da je sada kasno za Kosovo jer se nije reagovalo na vreme. Ne kazem da treba sedeti skrstenih ruku. To nikako. Treba izaci iz ove situacije najbolje sto mozemo. Ali nikako sebi ne smemo dopustiti izolaciju. Moramo poceti i mi da razmisljamo u ekonomskim okvirima.

Sedim ovde i gledam sta se desava. Sve razumem i jako mi je tesko. Razumem i one na ulicama koji u svojoj nemoci i povredjenosti ne znaju bolje i drugacije i one koji sede kod kuce jer znaju da nas vika, razbijanje i parole nece pomeriti sa mesta. Okanimo se emocija i vratimo se zdravom razumu, jer nas samo to moze spasiti. Moramo usmeriti nasu ogorcenost u inteligentnom pravcu. A to znaci da pitanje Kosova resavamo kroz institucije i uz sve raspolozive pravne argumente dok za to vreme nastavljamo da krcimo put ka EU gde ce nase misljenje i nas glas mnogo vise vredeti i imati konacno svoju tezinu i uticaj.

elektrokuhinja је рекао...

Novi Sad je pust danas. Nema kola ni ljudi na ulicama. Crni mrak nas je progutao.

Milena је рекао...

To elektrokuhinja: Crni mrak je mozda najbolja definicija. Metaforicno, svetlo je ugaseno, a upaljena pravoslavna sveca. U prevodu, masa trenutno razmislja na metafizickom nivou. Okrenuti su emocijama i nebesima, jer kad nas vec niko ne slusa, onda valda Bog hoce. Treba neko da stane za govornicu i da ih podseti na onu biblijsku: pomozi sebi, pa cu ti i ja pomoci. Ili onu narodnu: kad ides u selo, obuci opanke. Citava mudrost je u sledecem: Ne mozemo mi na srpskom pricati sa svetom koji se u diplomatiji koristi iskljucivo americkim engleskim. Ko to razume, shvatice.

Ivan Bevc је рекао...

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=31358

andja је рекао...

Ovih dana vazi: DON'T go with the flow!

Ivan Bevc је рекао...

A na RTS-u su na trenutak ukljucili kameru u Kneza Milosa...par stotina divljaka cupa znakove, prevrce kontejnere, razvaljuje ambasade...i nigde jednog jebenog pandura... pa ono bi jedna interventa razbucala i pohapsila za 5 minuta...KADA BI IMALA DOZVOLU DA TO URADI.

Nasilje je ovih dana dobilo legitimitet...zajebite me sa pricom o pravnom nasilju, ovde je u pitanju ono od koga se gubi glava.

Znate li gde su vam deca?

Анониман је рекао...

Evo gore ambasade. Ne verujem.

Gaga је рекао...

Naravno da je dozvoljeno da se sve pali, lomi... sedim u stanu, na netu, tv upaljen ali utisan, sto kaze Olja ostale su samo nasi mikrosvetovi... ne zelim nikoga ni da cujem posto se plasim da neko moze i da podrzi ovo divljanje, kao sto mi se desilo u nedelju da preko skajpa cujem od prijatelja I TREBA DA SE LOMI

Gaga је рекао...

OSECAM SE - NIKAD GORE U OVOJ ZEMLJI!!!!!

elektrokuhinja је рекао...

Ma ovo je katastrofa bre. Je l treba da se svi pozatvaramo po kućama i da ne izlazimo? Doviđenja pameti, eto to je.

Анониман је рекао...

"kad ides u selo, obuci opanke"...
Ja nikad nisam podnosila Desanku Maksimovic, ali jedno joj se mora priznati - "u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu".

"posto se plasim da neko moze i da podrzi ovo divljanje"...
Pa kapitalni ministar rece da je razbijanje prozora demokratija.

Svi kazu da na greskama treba uciti - samo mi to nikako da shvatimo. Jedino budala ima sebe za ucitelja.

thinking of linking је рекао...

Stvarno saosecam sa svom decom i svima na Kosovu, al' mene muci druga muka: za nedelju dana prezivljavam vec drugi zemljotres (prvi je bio skoro 5 stepeni po Rihteru, jutros oko 3,5), epicentar mi je 10km od kuce, zidovi mi polako pucaju... Ljudi da ste pametni, manite politiku, priroda je mnogo opasnija od nje, ona ne bira ni vreme ni mesto.

Unknown је рекао...

Ma, grci u jednom danu zoljama uniste 8 americkih banaka. Ovo je nista, a CNN vec tri sata prenosi Moleban i prica o Kosovu kao srpskoj mitskoj teritoriji, srcu i divi se stotinama hiljada ljudi koji mirno protestuju i mole se za spas. Njima samo treba pustati prenose iz Hrama Svetog Save, i da vidis kako ce da se pale. Ovo rade "a few dozen thugs" koji su iskoristili mirni protest da bi pljackali i pravili haos - prica je mirni miting. Ne mogu da verujem da to gledam na CNN. Akcioni plan je ocito krenuo. i to ne lose.

Ivan Bevc је рекао...

Ma odlepili su za pravoslavljem, evo, vec cujem da se masovno javljaju nasim ambasadama sa molbom da postanu sledbenici Svetog Save...samo steta sto u ambasadama nema nikog jer su ambasadori vraceni "na konsultacije".

Akcioni plan je stvarno krenuo sjajno, unistavanje ambasada je sigurno bilo visoko na listi prioriteta nase vlade. Nacin na koji je sve izvedeno - napujdana gomila lomi, pali i rusi, a murije nigde, a onda kada je steta naneta stizu i rasteruju masu, govori o tome da je ocito sve lepo isplanirano.

Ajde sada se lepo vrati na svoj sajt srpskih nacionalista i zagadjuj tamo...

Gaga је рекао...

Ljudi, upravo javili da je u americkoj ambasadi pronadjeno ugljenisano telo. Povraca mi se

Milena је рекао...

Vuce, ama koje ti programe gledas? Sta je poruka paljenja ambasada? Da ih mrzimo? Pa nismo li to vec pokazali? Srbi se bore za Kosovo tako sto unistavaju privatnu i tudju imovinu po Beogradu? I to sad treba svet da razume? Ja sam pomno pratila izvestavanja stranih glasila i desilo se upravo ono najgore, a to je da smo poslali pogresnu poruku koja se samo pogresno i mogla protumaciti, jer nas na svim stranim medijima nazivaju divljacima i ultra nacionalistima. Sa svetom se razgovara argumentima, a ne vandalizmom. Za opsirnije objasnjenje procitaj ono sto sam vec napisala u prethodnim komentarima.

Unknown је рекао...

Sto ste, bre, tako malodušni? Pocelo je na Kosovu i tu se sada i završava.Zatvora se krug. To da se završava je dobra vest. Koliko će trajati posmrtni ropac to ne znamo i to može da bude loša vest. Loša vest je i to da Srbi za 20 godina ništa nisu naučili. Pametan uči na tuđim, budala na svojim greškama, a Srbin...

Od ove masovne hipnoze i licemerja mi se riga. Ovi što su došli ovde s Kosova i drže Šešeljeve slike po vitrinama (to je onaj čija je politika dovela do svega ovoga) prodali su svoja imanja Šiptarima po trostruko većim ciframa i šire se ovde po Beogradu. To su radili generacijama. Onda su došli ovde i počeli da viču kako su prognani sve usput kupujući stanove za one pare. Nemam ja ništa protiv toga, te prodaje, kupovine i ostalo. Al nemoj mi tu žalopojku o otetoj zemlji! Ta zemlja nije oteta nego prodata i prodali su je Srbi Šiptarima po TROSTRUKO većoj ceni!
Licemerni trgovci svetinjom sada nazivaju sebe patriotama! Ma nemoj! I ja treba da učestvujem u tome!

I, kao, ne možemo se mi odreći naših manastira, moštiju Mučenika... E, pa, krajnje je vreme da obavestim sve koji to pričaju da se, evo, oni odriču nas! Bolji odlaze boljima! Nama, eto ostaje taman ono što zaslužujemo. Božja volja!Mi sad mirno možemo da se posvetimo silovanju dece po zvezdarskim šumama, ignorisanju onih stvarnih izbeglica koji i dalje žive po barakama umesto da im pomognemo, umirivanjem svoje savesti time da smo patriote jer vičemo "Kosovo je srce Srbije!" (By the way, Ukrajina je srce Rusije pa ne vidim da je problem što nije u Rusiji, i otkad je to patriotizam prodavati prirodna bogatstva ove zemlje 10x ispod njihove vrednosti samo zato što se prodaje Rusiji? To se zove izdaja!. Šibicarenje i pilićarenje je omiljeni sport u Srba (tad su Srbi najsrećniji, kad te zeznu za 2 din, o duhovnom i moralnom pilićarenju da i ne govorim). Sve ljudi dobre volje i snažnog karaktera!Da, Srbin kad kaže MIR on misli na to da mu se slučajno ne naruši učmalost i ustajalost duha na koji je navikao, a DOSLEDNOST smatra vrlinom! Doslednost takvom načinu života. Ne daj, Bože, da nešto naruši taj mir pa da Srbin ispadne nedosledan te da na mesto neke male, opskurne, pakosne i prkosne misli prodre neka uzvišena! Pa da ga optuže za nedoslednost! Nečuveno!

Srbi su narod koji se obrazuje iz raznih Fekala tipa Kurir. To je zemlja u kojoj A.Tijanić instalira Srbima šta, kako i kad da misle, Koštunica premijer i drveni advokat koji brani svaki zločin, Monopolista finansira sve te fekale, a sve propraćeno pesmicama o tome kako ne damo Kosovo. Fantastična situacija za sve domaće krimose da rade šta hoće i da pevaju patriotske pesmice.

Srbi mnogo vole da misle! Kažu imaju mozak, dao i njima Bog pa je red da i oni misle! Kako je tužno što ih niko nije obavestio da je mozak bez činjenica prazan, a jedine "činjenice" koje oni poseduju u mozgu su one iz Fekala tako da njima možeš da manipulišeš kako hoćeš. Ali, tim gore po činjenice! Jer, ne mogu Srbi da uče, oni to preziru, mislim, tu se treba ipak malo pomučiti. Lakše je pročitati u Fekalu, ubediti sebe da je to tako jer ne bi ljudi pisali, ipak, da nije tako...

Srbi, izgubili smo Kosovo, zato što smo amoralni, licemerni, krvave su nam ruke do ramena, zato što smo dosledni u svemu tome i zato su naše Svetinje na Kosovu sad otišle da šire poruku hrišćanske ljubavi narodu koji nije manje grešan nego mi i za koga se sve ovo može reći kao i za nas, ali očigledno da tamo još ima materijala na koji Bog može da utiče, a ovde više nema. Kad budemo malo nedosledni u okorelosti svojih srca, u gluposti, bahatosti, prkosu i inatu možda će se Bog vratiti i na naš plac. Ovako...

Možda ipak ima malo razloga za malodušnost.

A. је рекао...

Koštunica je izgleda u stanju da doživotno mantra Kosovo...Kosovo ono...Kosovo ovo....i da je to jedino za šta jeste u stanju... Samardžić i Velja javno daju podršku maloumnicima koji uništavaju grad, a ideja o zajedničkom nastupu ove kvazi vladajuće koalicije i radikala, ostala je samo teorija, mada je u startu bilo jasno da to ne može na dobro da izađe.

Ovo se može okarakterisati kao predizborni miting DSS-a i radikala (opcija izolacija). Baš danas, kada se Tadić, legitimno izabrani predsednik, (tzv. opcija Evropa) nalazi u poseti Rumuniji. I niko se od ministara DS-a ne pojavi na mitingu-molitvi.

Dalje, naravno da je cela priča sa paljenjem ambasada i divljanjem izrežirana od strane gorepomenutih, jer stvaraju isti haos u kakvom je Milošević vladao, pošto za drugo nisu sposobni. POSEBNO HAJKA NA B92!!!! Jedino su oni prenosili šta se dešavalo u gradu... I da jesu-ne žele da se išta menja, kada im ovako odgovara.


Samo me zanima šta će biti sa dogovorom o tome da se ipak u martu potpiše ugovor koji je EU ponudila...? Još jedno DS-ovo popuštanje i još jedno DSS-ovo neispunjeno obećanje... Iako je još uoči presedn. izbora bilo jasno da vlade nema, sada definitivno ne postoji dilema. Smeše nam se novi parlamentarni, a teško da se nešto skorije može promeniti...

Bojim se da će, Ivane, neki sl. tvoj post nositi naziv kao i prethodni, ZBOGOM EVROPO, ali sa sasvim drugačijim značenjem.

nkl. је рекао...

evo jedan moj komentar sa drugog foruma, foruma koji se bavi isključivo fotografijom, ali je tema bila takva da se komentari ovakve prirode nađu:

bio mi je zanimljiv jedan komentar jedne devojke na jednom blogu, otprilike ovako nešto: "ja bih volela da priupitam te mladiće zašto i kako mogu da rade takve stvari" ovo me je podsetilo na moju naivnost kada sam bio mlađi. sećam se ratnih filmova i sada npr. nemci streljaju neke ljude i uvek sam analizirao i pitao se: "da li je moguće? kako mogu?" danas shvatam (budući da sam zreliji) sve je stvar izbora. postoji jedno univerzalno pravilo, jedan kodeks. ako činiš dobro, vratiće ti se (verovatno će se i dodati na ono što si dobio kao natrag) ako činiš zlo, vratiće ti se kao bumerang. jednom mi je jedna drugarka rekla: "ako ti se vrati zlo odmah, to je strava jer ćeš znati zbog čega je i pre ćeš da ispraviš stvar"

da rezimiram:

ovo što se juče desilo na ulicama beograda (mislim na destruktivan čin) će se odraziti na NAS. sve to košta. a, neko je na tv-u rekao: te pare (koje sada trebaju da se daju osiguranicima i onima koji su pretrpeli štetu) su mogle da se daju za neku ustanovu: bolnicu, (šta god vam padne na pamet) a, samo da znate, a znam da znate da to nije mali novac."