уторак, 5. фебруар 2008.

PAZI ŠTA ŽELIŠ

Počeo sam da čitam roman "Kutija u obliku srca" američkog pisca Džoa Hila, nedavno objavljen kod nas u izdanju Alnarija (http://www.alnari.co.yu/alnari/book.aspx?book_uid=8a74c50c-be88-431b-8ba2-4e9ee76e049d).

Ono što me je (uz dobre kritike) nagnalo da se prihvatim ovog vrlo svežeg (2007.) naslova je i to što je Hilovo pravo ime Džozef Hilstrom King, od majke Tabite i oca Stivena! Elem, Džo je, kao što to obično biva, rešio da postane pisac, ali ga je plašilo to što će neminovno na njegov eventualni (ne)uspeh uticati senka velikog oca.

Zato je uzeo pseudonim i brižljivo čuvao svoj identitet sve dok nije postigao zavidan uspeh dokazavši tako da ne duguje ništa ocu ... osim gena.

Prvih 60tak strana je prilično zabavno. Hil ne okoliša već odmah prelazi na stvar, a bio sam počašćen i sa par prilično jezivih scena....već zamišljam film i osećam kako mi se dlačice na vratu ježe...

Jel vas neka knjiga skoro uplašila?

2 коментара:

POWDERFINGER је рекао...

citao sam dreamcatcher.shvatam da fanovi misle da nije bas sjajna knjiga, s.kinga poznajem prevashodno preko filmova, whatever, ali sam i pogledao filmsku verziju i ...tuga. stvarno je jadno kad neka sasvim pristojna imena holivuda naprave ovako nesto. to je da se uplasis!!

PROCEDURA је рекао...

bah! naravno da ne.
ili, uplasila me je knjiga koja je nenadano ispala iz police i treskom udarila u pod.