уторак, 11. март 2008.

ARE YOU WIRED?

Chris Anderson je jedan vrlo pametan gospodin. Ne samo što uređuje najbolji magazin na svetu Wired, već i stiže da napiše neke izuzetne knjige. Prethodna The Long Tail (upravo je čitam i uživam) na fantastično prijemčiv i argumentovan način objašnjava fenomene koji se javljaju u novoj ekonomiji sve više oslonjenoj na internet.

U novom broju Wireda možete pročitati njegov prilog na temu eksplozije besplatnih sadržaja na netu, a isti je dobar uvod u knjigu istog naziva koja će se pojaviti naredne godine.

Članak: http://www.wired.com/techbiz/it/magazine/16-03/ff_free
Sajt: http://www.thelongtail.com/

Ako mislite da su ovakve stvari daleko od nas varate se. Čak smo u poziciji da ne moramo mnogo da izmišljamo, samo da primenimo uspešne modele iz razvijenijih zemalja i tržišta i potrudimo se da izbegnemo one neuspešne.

Inače, verovali ili ne, magazin kvaliteta bliskog Wiredu nije nešto što je "održivo" samo na trulom Zapadu...u stvari, zavisi kako gledate na Hrvatsku, kako smo krenuli i oni će uskoro za nas predstavljati pojam razvoja i uspešnih evrointegracija. Elem, naš internet drugar Borja vrlo uspešno gura svoj magazin Plan B (http://planb.com.hr), najbolje štivo sa ove strane Alpa, a i šire. Kliknite na poslednji broj i recite mi da vas ne zanima da ga pročitate.

1 коментар:

Анониман је рекао...

"...i potrudimo se da izbegnemo one neuspešne..." Stvarno, mi i onoliko kaskamo za svetom, dovoljno da mozemo da procenimo sta tamo valja, sta se pokazalo kao pogresno, sto onda bar jednom ne preskocimo to pogresno, nego moramo da prodjemo kroz sve faze? Ako bismo jednom uradili samo ono sto je dobro, mozda bismo brze stigli taj svet o kome ipak svi mastamo, cak i ovi nazovipatrioti - cim stignu iz inostranstva, odmah pricaju kako je lepo, cisto, dobro - i onda pljunu i bace papir od bureka na ulicu. Ma ne treba nam niko sa strane da nas upropasti onako dobro kako mi to sami umemo.

Udaljih se od teme, a zaista mi nije bila namera, izvinite.