среда, 5. март 2008.

KULTURNI ŠOK

Pažnja, pažnja!!!
Širom sveta poznati bend Kultur Shock će po prvi put u karijeri nastupiti u Srbiji. Ovaj sastav će u okviru evropske turneje koja podrazumeva nastupe u Briselu, Amsterdamu, Berlinu, Istanbulu, Zagrebu i još nekim metropolama koncert održati u Zrenjaninu.
Organizatori ove svirke su zrenjaninski Kulturni centar i Banathardkor zadruga, a koncert će biti održan 11.marta 2008.u velikoj Sali Kulturnog centra.
Cena karte je 350 dinara, početak svirke je najavljen za 21h, a domaća podrška Kultur Shocku će biti bend Pičvajz iz Kule. Ulaznice će se za desetak dana naći u prodaji na blagajni Kulturnog centra Zrenjaninu (kod Grčića), možda i u Klupčetu, a zasigurno i u objektima Bilet servisa u Novom Sadu i Beogradu.
Kultur Shock su smešteni u Sjedinjenim američkim državama, u Sietlu, ali ovaj bend zapravo predstavlja multietničku atrakciju. Naime, pevač je Bosanac, Srđan Đevđelić aka. Gino Banana, violinista i bubnjar su Amerikanci Matty Noble i Chris Stromquist, basista je Masa Kobayashi iz Japana, jednu gitaru svira Val Kiossovski iz Bugarske, a za drugu gitaru i buzuki zadužen je Hrvat Mario Butković.
Kultur Shock sviraju mešavinu romske, japanske i tradicionalne balkanske muzike pomešane za pankom i metalom.
Do sada su objavili albume „Live In Amerika“ 1999. (Pacific Records)”, “FUCC The INS“ 2001. (Kool Arrow)”, “Kultura-Diktatura“ 2004. (Kool Arrow) i aktuelni “We Came to Take Your Jobs Away“ October 12, 2006 (Kool Arrow).
Više o bendu: http://www.myspace.com/kulturshock

p.s. ljudi su hteli da nastupe u Bg ali su im u SKC-u rekli da ovde niko nije čuo za njih.

7 коментара:

Unknown је рекао...

Ma, daaaaaaj.
Sirom sveta poznati bend Djina Banane... Ovo je presmesno. U koncertnoj ponudi kakva je danas Djino Banana i bratija mogu da budu srecni sto uopste sviraju ovde.

Ivan Bevc је рекао...

Aman čoveče, prvo preslušaj nešto pa izvodi zaključke. Čovekov mladalački greh Đina Banane jeste velik ali nije smrtni. A od istog se ovim bendom više nego oprao.

Muzika ovih momaka je trenutno daleko relevantnija od jednog Krisa Rie, na primer. To što ti ne znaš za njih govori o tebi, a ne o njima.

Ili tebi možda smeta internacionalni sastav benda? Zamisli, jebote, sve ove nacije zajedno, a ne ubijaju se, pa još prave i dobru muziku. Nešto se tu ne uklapa u shemu, zar ne?

zagyrow је рекао...

http://www.balkanmedia.com/magazin/3475/djino_banana_pank_je_pronasao_nas_a_ne_mi_njega.html

Evo jos malo o Djinu.

Upravo preslus'o dva albuma.

Skroz su zanimljivi.

Talenat, ideja, rad, rad, rad.

Djino samo napred!

Malo objasnjenje za one koji misle da ovo lici na Neleta i Srpsko Zabranjeno Pusenje. Neletu nedostaju ovi punk motivi. Npr.

A to je ono sto kad tipovi poput Kostunice ili Slobe cuju, pocnu da se znoje, jer znaju da ce uskoro da im dodje kraj...

zagyrow је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
zagyrow је рекао...

http://shop.oaza.co.yu/user/item.jsp?f_item_id=8798&f_cat_id=35&f_shop_id=6&f_lang_id=1&f_partner_id=0&f_pagination_start=0

Kad smo kod panka. Jos jedan album koji se meni svidja.

Obrade Balasevicevih pesama.

Vreme je za ulicu.

Onako. Jos samo malo...

PROCEDURA је рекао...

jao bože, ko je ovaj vuk...

a ovi iz SKC-a su odbili i posrednu ponudu za koncert Ališe Kiz u SC, jer, navodno, u SKC-u ne može da svira niko za koga diša nije čuo.
Elem, trebalo je da ide preko diše SKC-a, a koncert da bude u Sava centru.
Svedoci i učesnici poznati komentatoru i svedočili bi pred sudom :)

milena jaksic је рекао...

Kultur Sok su sjajni, videla sam ih dva puta, u Seattle-u i u Parizu, obavezno otici. Takodje preporucujem intervjue sa Srdjanom (par njih se pojavilo u Feralu, mozete pronaci na internetu) koji sebe naziva anarhistom, i daje vrlo zanimljivu definiciju anarhizma, daleko od stereoptipa