субота, 19. април 2008.

ISOLATION ili važno je zvati se Voja

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=38541

Jel vas podilazi jeza? Jel imate deja vu? Pitate li kako ste mogli ovakvog monstruma da dovedete na vlast 5. oktobra?

Još uvek imate vremena da razmislite. U ovoj konstelaciji snaga SRS nije problem. On ima prirodnu granicu od 35% na parlamentarnim izborima koju nikada neće preskočiti. Problem su oni koji će mu sa 10 do 15% obezbediti većinu i baciti nas sve zajedno u crnu rupu bez dna.

Postoji i druga verzija koja glasi: sve je ovo igrokaz koji služi da bi Tadić posle izbora ipak bio prinuđen da pravi koaliciju sa V.K. i ostavi mu premijersko mesto.

Problem je u tome što prvi scenario više ne izgleda ni malo neverovatno, što znači da je DSS zašao u toliko sivu zonu da je sve moguće pa i pakt sa barabama koje su nam 90tih razorile živote.

Možemo ovo da sprečimo, obraćam se onim "finim" građanima kojima svi političari smrde i koji "nemaju za koga da glasaju" i podsećam ih da nas od tog nemanja do nemanja osnovnih životnih namirnica, izolacije i novog egzodusa stotina hiljada mladih i obrazovanih nije dug put.

Hoćete li zaista da u Narodnu banku pripustite Jorgovanku Tabaković?

Zapušite nos i zaokružite 1 ili 2 na biračkom spisku ... a možete i Rome ili Mađare, nije problem, time bi pokazali još višu društvenu svest ... šta god ja mislio o Tadiću, Đeliću, Dinkiću ... i koliko god mislio da nekim ljudima nije mesto u LDP-u (nekima zbog stavova, a nekima jer imaju smisla za politiku kao ja za gimnastiku) sa njima će nam bivati pomalo bolje u godinama koje dolaze. Ja lično bih da nam odmah bude mnogo bolje ali na žalost ne može. Ali može odmah da nam bude mnogo gore, to nije hipoteza već mišljenje zasnovano na iskustvu iz prošle decenije kada su radikali u sadejstvu sa SPS-om svoj patriotizam i smisao za ekonomiju i borbu protiv korupcije dokazivali hapseći i ubijajući novinare, akcijama na Kosovu koje su rezultirale NATO bombardovanjem i uzimanjem stanova od sto i kusur kvadrata "na korišćenje" ... i kasniji otkup. Pravo društvo za pravoslavnog mistika Koštunicu, bahatog prostaka opšte prakse Velju, neslužbenog PR-a Delte Predraga Bubala, lopova Zorana Lončara i ratnog huškača Samardžića.

Srbijo, are you really out of your mind?

2 коментара:

Анониман је рекао...

Sinoc se u okretanju programa slucajno zateknem na nekim vestima gde (bukvalno) pokisli premijer nagvazda o tome sta ce biti kad dodje na vlast. Ja jesam malo glupa za politiku, ali ko je onda sad na vlasti?! Covek tako sam sebi skace u usta i pljuje po onome sto trenutno radi. Uf, ma lepo ja kazem da ne treba gledati vesti: kad ne bi imali publiku, vrlo brzo prestali bi da rade to sto rade. Sve u ime nebeskih svetonazora. Fuj! A mozda i zato sto su crkvi uvek bili drazi gresnici koji se pokaju nego oni pravi tihi vernici kojima nije potrebno da tu svoju veru dokazuju pred svetom.

Koje pljuvanje po bivsem DOS-u? Pa da mu nije bilo tog i takvog DOS-a, nikad ne bi bio tu gde je sada. Neki stvarno imaju kratko pamcenje i ne znaju kad je dosta.

zagyrow је рекао...

Pozdrav svima!

Uzeleh se komentarisanja...

Pozitivno je, Ivane, to sto saljes ovakve poruke na svome blogu. I je sam slicno uradio na svom. Kao, stavio sam neki video link sa LDP om. Cak i na facebooku nesto meljem.
Ali, ko to cita? Malo ljudi ja bih rekao.
Meni nikad u zivotu nije poslo za rukom da nekog ubedim da promeni svoj stav, tj. da izadje da glasa za koga ja hocu. To su uzasno spori procesi, a meni se cini da je malo vremena proslo od prosle godine do sada. Tako da nesto mislim da ce slicno biti kao lane.
A opet sam nekako srecan sto su izbori. Sve mislim bice dobro posle. Nisam pametan, naravno.

Ceo zivot mi je prosao u iscekivanju. Moji roditelji su bar ziveli do devedesetih nesto pristojnije. Tako da je njima samo deo zivota usran, meni ceo, i zato nemam vise snage da pricam o tome.