недеља, 6. април 2008.

NEDELJOM PREPODNE

Zaslužujete samo lake teme. Gospodža Madonna (grčki Мантона, srpski Мадона) ima novi singl: http://www.youtube.com/watch?v=O-2fFTSE44s

Duet sa Đastinom je najava albuma Hard Candy koji uskoro izlazi i čini mi se da je singl čist zicer, tj. da će se i uz njega igrati u klubovima kao i uz hitove sa prethodnog albuma. Ali meni je ova stvar totalni 80s...uostalom poslušajte kako JT peva refren, još jedna potvrda teorije da je dečko karijeru napravio "skidajući" Michaela Jacksona... što N. reče, "uvek mora da postoji neki MJ".

Pretpostavljam da većina Vas deklarativno mrzi Lujzu Čikone, ali zamislite kako bi svet bio dosadnije mesto bez nje.

14 коментара:

etotako је рекао...

Mrzeti Madonnu? Ma jok bre.
Moze samo da se uvede kao domaci kako se gradi karijera i menja svet.

Unknown је рекао...

Sto bih je mrzeo? Ne mrzim nikoga. Jednostavno je prezirem kao i svaku drugu netalentovanu glupachu koja je napravila karijeru na osnovu inherentnog nedostatka dobrog ukusa kod sirokih narodnih masa. I pravovremenog obnazivanja na samom pocetku karijere.
Ko se tome divi - neka porazmisli malo o sopstvenom sistemu vrednosti.
Madona i Đastin - ne zasluzuju ni tren mog vremena.

Ivan Bevc је рекао...

Vuče, ti si apsolutni kralj ovih prostora. Na svu sreću posle ovih izbora kada tvoji ideolozi dođu na vlast, Vučić (jopet) za ministra informisanja, a Bora Čorba za ministra kulture i udare cenzuru na kabl i net široke narodne mase će uživati u probranim hitovima Riblje Čorbe, Svetlane Ražnatović, Bulata Okudžave sve prošarano recitacijama Ivane Žigon. To je svet za koji se vredi boriti.

Aleksandar Maćašev је рекао...

Ih bre, Vuce... kad nekoga hoces da pljucnes, onda bar nadjes relevantne, a ne pijacne argumente.
Npr. Madonna je losa glumica i film joj bas ne ide najbolje (Osim mozda onog "Desperately seeking Susan". A i izjava da su joj pri reziserskom debiju idoli bili Godard i Fellini je pre-pretenciozna (i za ocekivanje od nekoga ko je lav u horoskopu... pricam iz licnog iskustva :) Zvuci malo debilno sa onim novousvojenim engleskim akcentom. Njoj bar ne trebaju te nouveau riche budalastine.

Da je netalentovana i glupa, e to je vec beslovesno lupanje. Super sposobni kameleon (poput Bowie-a) koja ne prestaje da bude trendsetter u najboljem smislu. Ne bavi se politikom nalepljenom na svoj nastup (poput U2), nego je to prirodan deo njenog rada (feminizam nisu rascupane tete, nego zena koja zna da upotrebi najbolje to sto ima... pamet, izgled, zenski sarm). Nadovezimo na to i visok stepen medijske svesti. Madonni uvek kapa dole i dubok naklon.

Dakle, porazmisliti o sistemu vrednosti, koji nije uvek samo autisticno generisan iskljucivo iz svoje parohije. Corba, Zigon i Ceca su rezimske zabe u maloj blatnjavoj bari. Ugazice ih ako izadju iz te bare.

Moram da priznam da je nisam intenzivnije slusao jos od onog Vogue singla. Super mi je bilo kada je angazovala Stuart Price-a (Jacques Lu Cont)za produkciju. Bolje nego William Orbit iz 90-tih. "Hollywood" je bio fenomenalan, a i par stvari sa zadnjeg albuma.
Nasao sam skoro stari broj ITD-a (da, da i to se citalo) iz 1983-4. sa Madonnom na naslovnici i naslovom "Ona je Madonna". Jos nedovoljno poznata.

Ocigledan kvalitet je jedno, a licni ukus drugo. Ovo opste mesto valjda nije jasno svima.

popkitchen је рекао...

Odrasla sam uz Madonu. Znash one rubrike "prva plocha koju ste kupili ili plocha koja vam je promenila zivot". Like A Prayer. Imam 9 godina i sa drugaricama pravim koreografiju na Express Yourself.
Naravno da Madonna nije bog zna kakva pevachica. Ali je najvecha zenska ikona popularne kulture.
Inache seti se Madonne za vreme sankcija - prvo Erotica, onda saradnja sa Nelly Hooperom i bristolskom ekipom (Massive Attack) na Bedtime Stories i onda stvarno odlichan album Ray of Light, kad otkrila William Orbita.
Znachi imamo chemu da se nadamo.

Unknown је рекао...

Zar stvarno postoji neko ko je "odrastao na Madoni" i ko ozbiljno veruje u njen talenat u bilo kojoj sferi kreativnog delovanja???
Mislim, svakom svoje, ne vredjam nikada nikog na osnovu takvih stvari, ali sam razocaran. Ovo bi ipak trebalo da je nekakav urbani pokusaj. Madona je naprosto Jelena Karleusa iz Micigena. Ne znam o cemu bih mogao da komuniciram sa takvom individuom. Mozda o seksu, ali ne verujem da bih imao stomak za to.

popkitchen је рекао...

Dragi Vuche, molim te nemoj da prichash o seksu. Delujesh kao osoba bez imalo humora, koja sve shvata bukvalno, i plashim se da pomislim na tvoja razmishljanja o seksu. Ili o muzici uz koju si odrastao.

Kad bi bio malo opushteniji i spremniji na dijalog sa ljudima, umesto otvorenog hejtovanja, rekla bi ti da prochitash stha Camille Paglia (Madona kao ikona modernog feminizma) ili John Fiske (Madonna kao konstrukt kapitalistichkog drushtva) imaju da kazu o njoj.

Milena је рекао...

Madonu sam slusala nekada. Dakle, vise je ne slusam ali pratim sta radi. Svako ima svoj ukus, ali mora se priznati, zena jos ni jednom nije omanula, ne samo da napravi hit nego i da postavi nove trendove.

Kum је рекао...

http://youtube.com/watch?v=j_pFTAY7MF8

zagyrow је рекао...

daj, leba ti, vrati stari lauout.
hvala...

A. је рекао...

Vratili ste me u osnovnu, ljudi! :))
Vechiti derbi je bio Madonna - slatki andjeo sexa i kraljica popa vs Michael Jackson - kralj popa... Odrastao sam uz oboje, mada sam vishe slushao Majkla.

Ne svidja mi se Madonina muzika sa poslednjih par albuma (Music, pa na ovamo), ali sve do Ray of light je legendarno.

Mislim da su njih dvoje jedini koji zasluzuju te titule i da ih dugo niko nece skinuti sa trona. A Dzastina, Britni and stuff like that bi trebalo zabraniti. Grozno.

Proshirio bih post na SREDA KAO TAKVA - vrtim reizdanje Thrillera povodom 25 godina izlaska dan i noc... :))

Kum је рекао...

Koliko se ja sećam iz ljutih osamdesetih, kratka ali žestoka borba bila je između Cyndi Lauper i Madonne, s time što ju je Cyndi šila sve do 1988, i totalnog preimućstva albuma "True Blue". Sve je otišlo dođavola albumom "A Night Ro Remember" a sada je glumila u nekom srpskom filmu. Poor Cyndi....

Ivan Bevc је рекао...

Upalim komp i imam šta da vidim, brdo poruka na ovoj temi...hej, pa sjajno. A ovaj Vuk je u stvari moj alter ego... Doktor Ivan i gospodin Vuk :)

Анониман је рекао...

I ja spadam u one koji je postuju. Ne dopada mi se ni kvalitet glasa ni stil pevanja iako ima par stvari gde je uspela da izvuce najbolje iz produkcije i sposobosti, medjutim svaka cast na nezaustavivosti!
To sto je pravila lose izbore - svi prave lose izbore. To sto je uspela, on her own terms - to retko ko moze.
Uvek sam imala utisak (na osnovu intervjua i onog dokumentarca o njoj od pre nekoliko godina) da je svesna svog limitiranog talenta. Ali o kom talentu je rec? Muzickom, i to konkretno osrednji kvalitet glasa? U sprezi sa drugim impresivnim talentima koje poseduje ona je zaista sjajan primer uspesne zene. I dalje vrlo redak.