четвртак, 3. април 2008.

ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA?

Jučerašnja akcija LDP-a ispred zgrade u kojoj je sedište Press-a prošla bi kao i svaka druga predizborna aktivnost koja za cilj ima zadobijanje simpatija birača da nije bilo sjajnog momenta: urednička ekipa ove prilično prljave novine je osetila potrebu da se sa demonstrantima obračuna verbalno, a pale su i neke pretnje.

Motiv demonstracija je poznat. Dotično glasilo je u svom šizofrenom stilu uspelo da napravi neviđeni gaf i da u večernjem izdanju (za unutrašnjost) objavi rezultate istraživanja popularnosti stranaka koje je u jutanjem, beogradskom, na volšeban način izgledalo drugačije. Prvo su radikali bili ispred DS-a, a LDP je prelazio cenzus, a prekonoć (bukvalno) je DS preskočio SRS, a "čedisti" su pali ispod 5%.

Smešno? Nikako, čak naprotiv. Vrlo opasno. Press je, da podsetimo, nastao deobom najstrašnijeg štampanog đubreta ikada koje se vika Qrir. Već je stara priča o učešću možda i budućeg gradonačelnika u osnivačkom kapitalu Press-a kao i o tome da je najveći srpski tajkun suvlasnik lista. Dakle, partija koja želi da nas odvede u Evropu još jednom, nakon saučesništva u krađi rezultata referenduma o ustavu, pokazuje kako bi sve učinila za "naše dobro" pa i menjala rezultate anketa...a odatle, pa do menjanja rezultata izbora nije tako daleko.

A pomenuta u(ne)rednička ekipa bila je u sastavu: Dragan J. Vučićević (Halid Bešlić lookalike, poznat po prostačkim nastupima u raznim TV emisijama, radu u Kuriru i konstantnom plasiranju pljuvačkih tekstova po narudžbini), Đoko Kesić (bivši urednik svega užasnog čega možete da se setite, jednog dana, nadam se, na robiji zbog saučesništva u ubistvu Đinđića) i Aleksandar Jovanović, nekada vedeta folk tabloida i padobranac u prvoj VIP seriji Velikog brata.

Eto, to su tri musketara "zle korporacije" i "stožera demokratskih snaga".
Nemam ništa protiv DS-a, nadam se da će ta stranka biti ona velika planeta oko koje će kružiti par manjih satelita, a da će razni džinovi postati patuljci...ali ako ovako nastave sve će nas progutati crna rupa.

Agencija koja je istraživanje radila (Stratedžik marketing) se ne oglašava tim povodom...plaše se verovatno da će izgubiti najbolje mušterije. Beda.

5 коментара:

POWDERFINGER је рекао...

...a na sve to, objave kako je LDP spot "Siri dalje" kopija Obaminog predizbornog spota, sad ja ne budem lenj, odem na net pogledam oba naravno nema govora da je Obama pokraden (!?) kao isti ritam a sve ostalo potpuno drugacije, i naravno vec cujem ljude kazu jao bre LDP krade spotove, sta reci sta reci....btw sramota oko navodnih miliona nenada bogdanovica nije krenula iz pressa nego iz "ugledne" politike, bio bi red da napisu neko izvinjenje na prvoj strani sa sve potpisom urednice!

Unknown је рекао...

Od cele teorije zavere treba znati cinjenicu da su u pitanju dva izdanja iste novine, i da su objavljena dva RAZLICITA istrazivanja, posto postoji puno agencija koje ih rade. Prema tome nema ni Stratedzik niti bilo ko potrebe da se oglasava. Dakle, sav jeftini politicki spining mozes da okacis gde sunce ne sija.

Ivan Bevc је рекао...

Tako je majstore, u pitanju su dva izdanja iste novine...kao sto rekoh, vecernje i jutarnje...dakle ista novina, samo je jutarnje izdanje za Bg...i kao sto vidimo apdejtovano.

Isto istrazivanje je u pitanju..uostalom, ako koza laze rog ne laze: http://www.ldp.org.yu/info/
news.jsp?id=1025

Mesto gde sunce ne sija? Centralna otadzbinska uprava? Glavni odbor DSS? Obraz? Dveri?

Budi precizniji, molim te.

PROCEDURA је рекао...

batalite zapenušane i oslepljene
skoknite na dozu optimizma tamo gde je niko ne očekuje

http://procedura.net1zen.com/

juuhuu

vladimir је рекао...

E, stvarno taj Press je dno dna. Kao uostalom i citava srpska tabloidna novinska bolumenta koja stoji sa desne strane politickog gledista stvarnosti (Kurir, Pravda, Gazeta...i kako se vec zovu sve te dnevne instant-novine od 10 i kusur dinara)Ima cak i za 9 din Alo, i to su valjda najjeftinije.

Ajd, i mogu da razumem ljude koji citaju takva sranja, ali mnogo manje mogu da razumem ljude koji za njih pisu. Drzim da covek, koliko god da je i seljak (kao npr Vucicevic), da bi bio novinar mora bar donekle da ispunjava i odredjen nivo inteligencije.

Covek bas mora biti zesci retard da bi za takve novine pisao.