среда, 09. јул 2008.

PLJUNI I ZAP(J)EVAJ

Šta je, prpa, a? Nema me jedan (radni) dan i odmah krenu pitanja, poruke, chatovi...šta se dešava, jel to znači da nema više bloga...? Imam i ja dušu ljudi, ne mogu baš svaki dan (mada sam sam doprineo mitologiji :)).

A i dobro me je iscrpela akcija zvana Yu Wave dernek na Letnjo šikari. Nema treša kao što je domaći treš. A kako je ovde potpisani obdaren fantastičnom memorijom pamćenja gluposti jasno vam je ko je bio najglasniji u pevanju (!) hitova Plavog orkestra (Fašista), Valentina (Ne daj mi da govorim u snu), Alise (U kori divljeg kestena) i Kerbera (Hajde da se volimo)... a ovo je samo vrh ponude našeg od petka uveče omiljenog DJ tandema.

Osim bosanskog bloka bio sam fasciniran i delom sa ženskim vokalima (Videosex, Denis & Denis) koji je kulminirao solo hitom Zane Nimani "Što ne znam gde si sad"! Neke stvari se mogu kupiti novcem, ali Yu Wave dernek je neprocenjivo iskustvo. Gde drugde možete čuti singl "Mustafa", remek delo sa početka karijere Dragane Šarić?

1 коментар:

Aleksandar Maćašev је рекао...

Evo da se ja zapljunem.
Bosanski deo bi mi verovatno izazvao oveci aciditet zelu(d)ca, ali zenski YU 80's vokali.... diiiiiivnooooo. Zana, neprejebiva, da ne spominjem Marinu i Anju... Kad smo kod Mustafe, secam se fenomenalne numere Sladjane Aleksandre DSS Milosevic (Markovic) Das Licht von Kairo... to isto nesto orijentalno, ali onako new wave.... kao Tel Aviv od Duran Duran.

(privatna nota: ti ili Dimitrije ste mi obecali Lapis Lazuli od B Dol. Deder o'ma na www.yousendit.com, pa mi saljite)