уторак, 22. јул 2008.

SVAKI JE SRBIN JUTROS obRADOVAN :)

Ja sam eto zadovoljan, Vučić upravo pušta sebi krv u kadi punoj tople vode dok gumena patkica sa kljunom teksture nosa Voje Šešelja tužno pluta pored njegovog kolena, a Ljiljana "Greenpeace" Karadžić gaji pomešana osećanja tuge i sreće jer bar zna da je "Rasho" alive!

Najteže je Rasimu Lj. Čovek sada mora da uči drugačiji tekst.

Informacije da je u'apšen negde na Vračaru (Kalenić pijaca?) ili u autobusu GSP-a (nije imao kartu?) dodaju diskretnu notu tragikomike i ovom slučaju.

Valjda će ovaj srBski junak (sposoban da izdrži sve sankcije Srbiji i svako maltretiranje svoje porodice) progovoriti i zahvaliti se svima koji su ga logistički podržavali poslednjih godina. Cijenim da bi ta lista mogla biti "ko je ko u Srbiji", bar što se tiče dobrog dela naše političko ekonomske scene.

Pretpostavljam da i saučesnici imaju nešto da kažu?

6 коментара:

Aleksandar Maćašev је рекао...

Je, a zasto ovde nema komentara?
Ja ocekivao vec neku najstrasniju raspravu. Simptom? Necega?

Kakva simpaticna podudarnost: nova vlada i Karadzic u'vacen. Ostaje jos da iscackaju iz zbunja i Dositeja Obradovica.

Citam u NY Timesu da je bio maskiran kao lekar alternativne medicine i da ga ni ljudi koji su mu izdali gajbu nisu prepoznali.

Мјауриса је рекао...

Ne verujem u školsku medicinu, a kako sada da verujem u alternativnu?

Ne zna čovek da li da se smeje i da plače.

Sylvie је рекао...

i mene iznenadi da nema debate na temu i onih tvojih stalnih pacijenata, koji se oglase i na mnogo bezazlenije opaske a nekmoli ovo. btw, covek ima par profila na fejsbuku, vecina naravno fake sto samo govori o raspolozenju u narodu, u fazonu "he, he, uhapsili ga, aj mu otvorimo profil"

zagrljaj је рекао...

totalno ludilo - ova prica o draganu-davidu dabicu je materijal za film. kapiram da je bolja od onog scenarija po kom je snimljen film sa ricardom girom. da balkan nije tako nepresusan izvor inspiracije, ko zna gde bi nam sve otisle filmadzije i ostali umetnici.

vladimir је рекао...

Svakako, paralelni zivot Dabica kao da je prava filmska prica. Transformacija mu je neverovatna.

Drago mi je sto je uhvacen, a pomalo mi ga je i zao - u smislu u kojem nam bude zao svakog ljudskog bica koje se nadje u teskoj situaciji.

Kontam da ce i njemu samom biti lakse ovako. Jer, ziveti onako svakodnevno dva razlicita zivota, razapet izmedju svoje dzekilovske i hajdovske prirode, u samoci i bez svojih najdrazih, mora da je pakao veci nego bilo koja celija Seveningena.

Aleksandar Maćašev је рекао...

Cekajte.... ja opet nesto gadno propustam. Strani mediji (bukvalno nijedan), a da ne spominjem srpske, se ne pitaju zasto je SADA uhvacen i KAKO je provaljen !!!

Ili se sve tu nesto podrazumeva?