среда, 19. септембар 2007.

LIGA ŠAMPIONA

Počelo je počelo! I za divno čudo već na otvaranju videsmo lep meč. Obično u ovoj fazi prisustvujemo neuverljivim izdanjima velikih timova, šanse da se dogodi neko veliko iznenađenje opadaju kako takmičenje odmakne, ali ono što su sinoć prikazali Real i Verder je bilo više nego dobro.

Verder je bio za klasu bolji nego protiv Dinama kada ga je više mentalitet nego kvalitet spasao. Mali Dijego je klasa, to se sinoć videlo, lepo je gledati dobru 10ku na terenu, samo malo više nesebičnosti i bio bi među najvećim igračima današnjice.

A Real nije ličio na sebe, tj. na onu smušenu ekipu pre Kapela i onu dosadnu ali upornu skupinu očajnika koju je taj ubica lepote na kraju više zbog Rajkardove gluposti nego sopstvenim zaslugama doveo do titule. Šuster je bio veliki igrač, deluje da bi mogao biti i veliki trener, ako ništa drugo sada su mečevi Reala spektakl, a da li će to za rezultat imati titule ostaje da se vidi. U Primeri i takmičenju po grupama neće imati problema, nisam suguran kako će se snaći protiv nekog Čelzija, Liverpula ili Milana koji na klupi imaju velike znalce.

Večeras je drugi čin, a sutra, za gledaoce sa jeftinijim ulaznicama, repriza Nove godine zvana 1. kolo kupa UEFA. Kosane odlazi!

5 коментара:

POWDERFINGER је рекао...

cekaj malo, sta sad kapelo ubica lepote!? jel dobio titulu, jeste tako je kako kazes kriv je rajkard ali je osvojio titulu sto nije uspeo mnogo ni bolji tim reala godinama unazad. osim toga ispostavlja se da nije hteo da sutne bekama, mijatovic i kalderon su bad guys. a btw uopste i ne navijam za real MANUTD igra danas videcemo sta mozemo ove sezone

Ivan Bevc је рекао...

Kod Engleza volim to što treneri ne zavise od jedne ili dve utakmice već se vezuju za ekipu na duži period, Aleks Ferguson je, kada su ga već svi otpisali, doneo titulu prošle godine, a ove se dosta pojačao pa je opasan takmac što se videlo i kada je nakon početnih saplitanja naređao pobede. Ipak, ne znam da li može dalje od 1/2 finala...

A. је рекао...

Kapelo mi je najmrskije ime u fudbalu ikada... Kad se samo setim koliko je ubio igru Juventusa dok je bio na klupi, uprkos osvojenim titulama... (Na stranu namestanja utakmica...) Isto i sa Realom - nisam pristalica one: "Pamte se titule, a ne igra." A shto se LS tice, neverovatno je koliko je iz godine u godinu neizvesnije, no ipak, verujem da bi Milan mogao da ponovi proslogodisnji uspeh. Ima nesto u tom italijanskom pokvarenjastvu i lukavstvu putem kojih dolaze do titula, a Inzagi je neunistiv... :))

A. је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Ivan Bevc је рекао...

Inzagi je grozan ali vredi svaki evro...mi se sada ložimo kako je Gerd Miler bio velika faca ali ni on nije dao gol sa više od 12 metara, kao ni Pipo... verovatno ce jednog dana pricati legende o njemu.