уторак, 18. септембар 2007.

MTV

Naš omiljeni web magazin Avclub donosi zanimljiv članak o sunovratu najpopularnijeg muzičkog kanala na svetu pod nazivom 13 Signs That MTV Hates You: http://www.avclub.com/content/feature/13_signs_that_mtv_hates_you

Već godinama ovaj kanal koji nam je nekada predstavljao prozor u svet, pada sve niže. Muzike iz imena kanala je suštinski sve manje, a dominiraju idiotske emisije i šou programi...debilizacija omladine putem serviranja moralno srozanih uzora neosporno je najavila ono što se upravo dešava B92 sa Velikim bratom, RTS sa emisijom 48 sati svadba... od Pinka nismo imali nikakva očekivanja.
Osim u jasno profilisanim blokovima na MTV-u je gotovo nemoguće čuti nešto normalno, trešenje dupeta u spotu 50 Centa je ideal devojčicama rođenim posle 1990.

Smells Like Teen Spirit kao da je bio pre 100, a ne pre samo 16 godina.

5 коментара:

djole је рекао...

Taj klerofasista Kostunica, sjebao je i MTV. Jasno je, iza svega toga stoji Sluzba koja zeli da ceo svet bude kao ova Srbija, jedan zatucani pravoslavni Iran. Revolucija, sada!
Ali ne mogu vise, nisu me oterali ni '91, ni 93 ni '99, ali sada idem. I necu se vise ni okrenuti niti ikada vise zelim da cujem za Srbiju i MTV. Dobro, mozda cu malo preko bloga da kenjam, ali nikada, nikada, nikada se necu vratiti.
Trt!

Ivan Bevc је рекао...

Au Đole, tebi izgleda još zvoni u ušima od prethodnog posta?

Kada kritikujem lokalno ne valja, kada kritikujem globalno ne valja...

ali čučiš i čekaš na svaki post i komentar, i to nešto znači :)

POWDERFINGER је рекао...

MTV je od dosta uticajne televizije da ne kazem sa trendseterske pozicije presao na memljivu stranu "obicne zabavne televizije" muzika je dosadni mejnstrim znaci dosadni hiphop hitovi a odluka da se forsiraju reality show programi je nesto slicno odluci b92 da predje na slican stil to si lepo primetio, ako tv b92 vade informativni program pa cak i liga sampiona na MTV zaista nema neceg smislenog, te su blizi Pinku. za jos jednu revoluciju nema potrebe myspace i ostali sajtovi polako ali sigurno uzimaju primat

Ivan Bevc је рекао...

Hvala na lepom prilogu temi, u pravu si, MySpace jeste spas jer ima demokraticnost i zaista prolazi ono sto ljude zanima.

Mene ne cudi sto je MTV zrtvovao kvalitet ali me cudi sto je zrtvovao relevantnost. Za par godina na njihove nagrade, kako muzicke, tako i filmske nece dolaziti niko od nominovanih.

.rs је рекао...

Imajte na umu to da (ako je verovati zvaničnim licima ove medijske kuće) B92 pare zarađene od reality programa ulaže u kvalitetne dokumentarne i zabavne programe iz sopstvene produkcije, čija izrada nije nimalo jeftina, dok MTV samo dalje štancuje nove varijacije na staru temu.

Inače, AV Club je sjajan sajt, kojeg ne bih otkrio da nije bilo Vašeg posta od pre dve sedmice, na čemu sam veoma zahvalan. Filmski festival u Torontu odlično je propraćen na AV Blogu, a svaku pohvalu zaslužio je i potpuno nekonvencionalan intervju sa Kristijanom Bejlom.