понедељак, 29. октобар 2007.

PROMENE

Opet ću vas razočarati, post nema veze sa politikom ;) Radi se o tome da nakon 10 sivih dana pažljiviji posmatrač opazi kako je strašno kada je nešto uvek isto, makar to bilo i vreme. Kolotečina spada među veće užase čovečanstva. Mada ima onih nametnutih za većinu smo sami krivi. Otaljavanje posla tek da se uradi bez želje da se donese išta novo, bez inicijative i inventivnosti, pretvara se u polagano 8časovno ubijanje i sebe i firme za koju radimo. Veze i brakovi su poseban slučaj, tek tu su ljudi skloni ulasku u rutinski jednolične varijante, valjda linijom manjeg otpora, znam mnoge lepe veze koje su propale ili već godinama propadaju zbog lenjosti i inercije jednog, a potom i oba (sa)učesnika.

Dakle, za većinu dosadnih, jednoličnih pojava u našim životima smo sami krivi. Sve može da bude drugačije sa samo malo više dobre volje i energije. Ova nedelja bi mogla biti vaša nedelja novih ideja, iznenadnih pažnji i neobičnih, inspirišućih momenata. Pozovite prijatelje na večeru, zbrišite za vikend negde van grada, kupite dragoj/dragom nešto lepo bez povoda, na poslu iznenadite sebe i druge dobrom idejom, pomozite kolegama, dajte inspirativan predlog.

Od ovog sivila spolja gore je sivilo iznutra.

6 коментара:

Анониман је рекао...

Pravilan stav. Malo vise individualizma, a manje kolektivnog naklapanja i prebacivanja odgovornosti na druge i na okolnosti za sve i svasta. Svako je poseban, svako je pobednik, gde god se nalazio i sta radio.

Анониман је рекао...

Svaka kolotečina, ma koliko da je puna kreativnog naboja, vodi ka potpunoj tuposti.
Što implicira, da ti je zdrav stav :)

Анониман је рекао...

tako je! lepo si me podsetio, moram sad da uradim nesto dobro. odmah.

Анониман је рекао...

Ujutro sam bila totalno u tom fazonu, do popodneva se vec smorila maksimalno, sad treba sanirati to stanje

WhoreOfBabylon је рекао...

Potpisujem, odličan text...

Magrit је рекао...

Do-sa-da ? Sta je to ?