недеља, 28. октобар 2007.

FOTO TAPET

Bar meni svet kroz prozor izgleda upravo tako. Kao da mi je neko zalepio veliki sivi foto tapet sa temom Kišna jesen preko stakla i jedino što se menja je osvetljenje.

Sinoć je bilo zabavno. Stvarno zabavno. Prva stanica beše restorančić Sasafras na ćošku Jevremove i Cara Uroša. Lokal živih boja, pomalo nespretnog ali simaptičnog osoblja. Čim smo seli (a bili smo prvi gosti) dvojac koji je sedeo pored vrata odnekud je izvadio gitare i dao se u svirku. Momci zaslužuju opis, mlađi i mršaviji je nalikovao mešavini Torstena Mura i Jurice Pađena (repertoarski bliži potonjem) dok je drugi bio apsolutna atrakcija, sredovečni gospodin sa dugim repovima i povelikim brčinama...kao da je neko spojio grčkog muzičara Yanija i Rona Džeremija.

Nakon 2, 3, 4 piva (kako ko) svo četvoro (Nika, Dragana, Peca i ja)napustili smo ovu morsku atmosferu i zaputili smo se ka izvesnom "novom popularnom urbanom" mestu also known as Gajba. Gajba je podrumčina jedne stare kuće u ulici Kneginje Zorke (ex Ivan Milutinovich street) u koju se slilo nekoliko desetina mladića i devojaka pristojnog autfita. Opšta dušegupka, naravno. Wc stalno zauzet, u određenim hodnicima (celo mesto je u hodnicima) kisenika ima koliko i u vojničkoj spavaonici pred jutro, da neko baci suzavac bilo bi 20tak mrtvih u stampedu kroz uzak, nizak i, naravno, jedini ulaz/izlaz. Ko daje upotrebne dozvole za ovakva mesta? Mislim, bilo je ok ostati sat i po, više od toga mozak i telo ne mogu da podnesu, muzika više manje pristojna, izvesna DJ Bojana je još uvek nedovoljno vična prelazima imeđu pesama i blokova ali izbor i nije bio tako loš (Kim Wilde uvek prolazi).

Povratak kući i zaspivanja i buđenje u stilu Regana iz spota Land of Confusion. Foto tapet je na mestu, dakle, sve je u redu...Peca, Deki, Miško i Rosa me čekaju u 13h u Greenetu na redovnoj nedeljnoj kafi razgovora. Takvi rituali daju smisao ovakvim danima.
Kafa dana: dabl dač
Pesma dana: Der Komisar - Falco (malopre je pustili na VH1 Vintage)

Нема коментара: