уторак, 11. децембар 2007.

ZABLUDA O BOGU: PROMOCIJA

Na mail nam je stigla sledeća obavest iz izdavačke kuće Heliks:
U utorak 11. decembra 2007. u 19 časova, u beogradskoj galeriji Artget KCB (Knez Mihailova 6) biće predstavljena knjiga "Zabluda o Bogu". Autor Ričard Dokins, evolucionista i sociobiolog, u ovoj knjizi se hrabro suprotstavlja bilo kakvom verovanju koje nije potkrepljeno dokazima, pokazujući da religija ne samo da nije učinila svet boljim, već je stalni izvor netrpeljivosti, sukoba, nerazumnog i pogrešnog pogleda na stvarnost.

Govore:

Veselin Marković – književnik, dobitnik Vitalove nagrade (2001) za roman "Izranjanje", autor zbirki pripovedaka "Šta propuste oni koji umru u snu" i "Preimućstva kruga".

Nikola Tucić - redovni profesor na Biološkom fakultetu i Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković" u Beogradu. Predaje teoriju evolucije na Biološkom fakultetu i genetiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bavi se problemima evolucione genetike i ekologije.

Ana Ješić – prevodilac, urednik.

Književne promocije umeju da budu smrtno dosadni "hepeninzi" ali nešto mi govori da ova neće biti takva. Turskom izdavaču preti višegodišnja robija jer su tamošnje, sve mračnije i zatucanije vlasti, procenile da knjiga vređa Alaha (a nema čak ni karikatura) pa se možemo smatrati iznimno slobodnim...po bliskoistočnim merilima, Heliksu za sada niko ne preti, valjda prvo treba da pročitaju Zabludu, a to nije lako, ima tu "nerazumljivih" delova.

1 коментар:

Stefan је рекао...

A koga interesuje materija u petak u 18h u maloj sali kolarca ima predavanje "Biologija i Inteligentni Dizajn", predavac je Doktor Aleksej Tarasjev