понедељак, 14. април 2008.

PREDSEDNIK OPŠTINE SRBIJA

Naslov može da se shvati i kao referenca na, sada već redovito "skupljanje" Srbije, ali ne ono saborno o kom maštaju ujedinjenji fašisti ovdašnji (skraćeno UFO) poznati i kao neopevani luđaci ovdašnji (skraćeno NLO) već ono koje proizilazi iz njihovog delovanja, smanjivanje, patuljizacija, efekat pranja sintetike na 90 stepeni... uf, odmakoh od teme, dakle nije to nego je u pitanju moj utisak da su predstojeći izbori u stvari lokalni i nijedni više. Juče je na 46 kanala išao plaćeni prilog siromašne i skromne partije poštenih ljudi sa stanovima od preko 100kvm dobijenim za vreme bombardovanja. Ko nije želeo da gleda zauvek mladog i perspektivnog Vučića (koji nema čemu da se nada jer još ni deda Šešelj nije umro, a tata Toma čeka na red već 8 godina) kako obećava kanalizaciju, vodovod, puteve, telefone, metro i ko zna još kakva čuda, sva ona koja nije obezbedio ni onom parčencetu zemlje na kome je naselio izbeglice darujući im samo golu ledinu, a infrastrukturu je ostavio gradskoj vlasti koju toliko mrzi, taj je juče mogao uteći jedino na HRT.
Đilas je takođe hiperaktivan. Čovek kao da je već gradonačelnik, otvara Južni Bulevar, priča šta je urađeno i šta će biti urađeno, a siroti V.D. Alimpić samo klima glavom i ponešto promuca u maniru neprevaziđenog Milana Milutinovića (samo još da zapeva ke sera, sera...). Ipak, jučerašnji šampion je Hitler Jugend lookalike Aca Popović. Šatro fini momak i napredno krilo DSS-a koga u stvari samo to što ne izgleda poput Šormaza kvalifikuje kao takvog juče je posetio bazen koji ne radi (što je naravno sramota) i mrtav hladan ispalio kako "je to primer nedomaćinskog rada gradske vlasti". Elem, vi sad glasajte za čoveka koji ne zna elementarnu činjenicu koja glasi: u Beogradu je na vlasti koalicija u sastavu DS, G17 i ...gle čuda DSS!!! Da li je ovo u stvari bila drugarska samokritika mangupa u našim redovima? Popović i njegova partija bolje da se na gradskom nivou postave pored Đilasa i prigrabe parče zasluga za ono dobro jer na to imaju svo pravo. Što se loših stvari tiče na kritiku imaju pravo samo predstavnici opozicije...mada je u SRS i SPS slučaju to prilično diskutabilno jer od njihove kohabitacije iz druge polovine 90tih i Beograd i Srbija još se uvek oporavljaju.

Nemam komentar na gostovanje čoveka-mušmule u jučerašnjem Utisku nedelje. Jednostavno, nisam ga slušao. Malo sam ga gledao sa isključenim tonom i to je prosvetljujuće iskustvo. Kao Sloba pred kraj mandata tako i Koštunica Dr. Vojislav počinje da liči na sopstvenu karikaturu iz Coraxove radionice.

1 коментар:

Анониман је рекао...

covek-musmula, ha, ha! :)

Ako nije problem, molim za malo veca slova, ova uzasno igraju pred ocima - mada i sama pripadam onima koji smatraju da je ponekad potrebno malo se pomuciti, a ne da se sve servira na tacni. :)