уторак, 27. мај 2008.

MUZIKA JE PUT DO SREĆE

Sretnem juče starog prijatelja koji mi u ruke tutne svoj sveže objavljeni CD...čovek se i ranije bavio muzikom, povremeno, a sada je, pošto je već u ozbiljnim godinama (40+) sa dobro organizovanim životom, imao vremena da se malo ozbiljnije posveti tome.

Objavio ga je legendarni Zdenko Franjić na etiketi Slušaj najglasnije, a drugar nije bio lenj te je CD poslao na desetine adresa i dobio sasvim fine reakcije u vidu pozitivnih recenzija sa svih meridijana. Osim toga nekoliko pesama mu je već uvršćeno u razne ino kompilacije.

Lep primer da čovek nikada ne treba da digne ruke od svog sna. Iako svega jedan promil onih koji stvaraju muziku žive od toga to nije razlog da ostali odustanu od stvaranja iste. Neki bi rekli da jedinu dobru muziku prave oni kojima život od toga zavisi, ali onda ne bi bilo mase sjajnih ploča već uveliko etabliranih i bogatih autora. Takođe, neko igra fudbal, neko šah, a neko pravi muziku za svoju dušu.

Ovo je takođe dobar primer kako moderne tehnologije otvaraju neslućene mogućnosti. On napravi muziku, pošalje je svom pevaču Grku koji živi u Atini, ovaj nasnimi vokale i vrati snimak, drugar ga potom dotera i eto pesme.

Muzika ima tu divnu univerzalnu vrednost...nažalost pevanje na Engleskom je još uvek obavezno ako želiš da te neko presluša ali cenim da će i to uskoro postati nebitno.
Preslušajte album na: http://www.myspace.com/pndc

4 коментара:

Aleksandar Maćašev је рекао...

Tu bese i Satan Panonski, na etiketi mislim... osim ako opet nisam nesto gadno pomesao.

Nego da zlorabim tvoj blog za jednu najavu:
Za 7. jun su u SCu najavljeni The Tiger Lillies. Apsolutni (licni) heroji anarho-punk-dark-Brechtian kabarea. Falseto glas uz harmoniku, bizarne udaraljke... Sav otpad sveta upakovan u sto vodviljske poskocice, a sto nevidjene tugovanke. Queer as a three dollar bill i bolno iskreno. Skoro im je izasao novi album "7 deadly sins".

"Satan licks his lips ‘cos you will be his soon
That cock is never big enough or that pair of tits"

Pa, ko voli... Na last.fm-u sam nasao samo 16 slusalaca iz Srbije.
www.tigerlillies.com

Ivan Bevc је рекао...

Nisi pomesao, ta etiketa je iznedrila razne fenomene (Majke)..

Super najava, ali ne razumem zasto SC?

maare је рекао...

znam tiger lillies sa proslogodisnjeg best fwends albuma alphabetically arranged - pravi ear candy. taman cu da skinem da ih poslusam... i oni su queer bend, kazes...hehehe

PROCEDURA је рекао...

dobar ti je ovaj drugar pndc.

moj 40+ drugar je u fotografiji

http://samurai1964.blogspot.com/

i isto je ejtiz frik