уторак, 4. март 2008.

ANARCHIST SUPERSTAR

U magazinu Rolling Stone br. 1044 (na naslovnici je Johnny Depp) izašao je članak o životu i (nasilnoj) smrti poznatog anarhiste Brada Willa. Vrlo neobična i zastrašujuća priča o tome kako je ovaj borac protiv političke i ekonomske nepravde i novinarski gerilac skončao svoj život u 36toj godini života.
Priznajem da nikada nisam čuo za njega, sramotna istina o nepoznavanju moderne kontra kulture...što možda nije neobično s obzirom na konstantno „događanje istorije“ na ovim prostorima ali nije opravdanje. Naročito u današnje vreme kada su putem interneta informacije svake vrste postale dostupne i lako razmenjive.
Elem, evo članka: http://www.crimethinc.com/blog/2008/01/18/brad-will-in-rolling-stone/
Moderna tehnologija je kao stvorena za revoluciju, podaci stižu neverovatnom brzinom, teško je bilo šta sakriti. Jedino što većinu u stvari nije briga...

Brad Will ima mnogo sledbenika. Ovde kod nas teško da bi mogao da računa na razumevanje osim u onom delu koji se tiče borbe protiv bušizma i multinacionalki. Naša neobična, iskrivljena stvarnost za rezultat ima da ultradesnica veliča ultralevičare, da nacisti čitaju Noama Čomskog, a nacionalisti nose majice sa Cheom i slušaju Manu Chao. Kanda smo neke lekcije preskočili?

Odgledali Gone Baby Gone...i oduševili se. Konačno pravi film! Ben Affleck bi, što se mene tiče, mirne duše mogao da batali glumu zauvek i nastavi da se bavi režijom pošto očito ima opasan nerv za to.Predložak za film je roman briljantnog američkog pisca Dennisa Lehanea (Mystic River) o kome će se još čuti kada Scorcese naredne godine završi ekranizaciju njegovog romana Shutter Island - objavljenog i kod nas kao Zatvoreno ostrvo. Lehane ima samo 42 godine i već ga smatraju klasikom žanra.

6 коментара:

wtf? је рекао...

Volim filmove kao sto je Gone Baby Gone, posle kojih se otvaraju rasprave vezane za film pa i sire, koji te teraju na razmisljanje...

Odlicna tema filma. I odlican film.

Анониман је рекао...

Evo jednog drugog linka sa zanimljivom kritikom, a prvi komentar na post je objasnjenje pisca teksta iz RSa: http://commiecurmudgeon.wordpress.com/2008/01/24/brad-will-in-rolling-stone/

Ivan Bevc је рекао...

Hvala na dodatku!

Unknown је рекао...

Najsmesniji su kod nas levicari koji su zaljubljenici NATO-a i GWBUSHA, liberali koji su fanovi WTO i G8, i anarhisti koji su za EU.
Odnosno - knjizevni i sveopsti kriticari sa par razreda skole, politicari bez fakulteta, gradjanski fundamentalisti sa ultradesnicarskom prosloscu.
Poluintelektualci, sve u svemu. Poluproizvod spreman za dalju eksploataciju.

Ivan Bevc је рекао...

Isto koliko i spomenuti desničari. Kakva je razlika ako su i jedni i drugi eksploatisani zbog tuđeg interesa?

zagrljaj је рекао...

http://kontra-punkt.info/

domaci anarho webzine